Totul despre pielea cu pH echilibrat

Pielea uscată, care ține, sau predispoziția la erupții sunt semne că nivelul pH-ului a luat-o razna. Află cum restabilești echilibrul.

3 masti pentru o piele mai frumoasaUn nou standard

Probabil că ultima dată când te-ai gândit la echilibrul pH-ului erai la lecțiile de chimie în școala generală, dar atunci nu știai că starea pielii tale depinde de acesta. O scurtă recapitulare: pH-ul se referă la nivelul de aciditate și alcalinitate, 0 fiind cel mai acidic, iar 14 cel mai alcalin. Bariera de protecție a pielii se comportă optim la un nivel acidic 5.5. „La acest nivel, pielea își menține hidratarea și o ferește de infecții și iritanți”, susține Rosemarie Osborne, cercetător colaborator în cadrul P&G beauty. Însă obiceiurile zilnice (chiar și cele simple, precum spălarea feței), pot face ca pH-ul pielii tale să se îndepărteze de numărul magic.

Este pH-ul tău în regulă?

Un ten bine echilibrat este neted, hidratat și suplu. Dacă ești mai degrabă în tagma celor ce se plâng de piele sensibilă, aspră și predispusă la erupții, tratează-ți tenul folosind aceste sfaturi de la dermatologi și așteaptă-te la îmbunătățiri majore, sau chiar… perfecțiune, în numai două-patru săptămâni.

Mici greseli care pun in pericol pielea frumoasa

Trateaz-o delicat

Curățarea și exfolierea din exces de zel pot crește nivelul pH-ului. Folosește un aparat pentru curățarea pielii, care să îndepărteze cu blândețe celulele moarte, folosind un nivel ideal de presiune.

Mai ușor cu acizii

Este super-tentant să devii pasionată de peeling-urile cu acid glicolic, dar acestea pot face ca pH-ul tău să scadă. Dacă te confrunți cu roșeață sau ten sensibil, acordă tenului o pauză de trei până la șapte zile între proceduri.

Doar cu SPF

Atunci când pielea este arsă de soare, apa din organism încearcă să o calmeze, iar în acest proces, nivelul pH-ului crește, și astfel bariera pielii își pierde puterile protectoare și reparatoare.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise