Totul despre loțiunea tonică. Ce este și cum ne ajută?

Folosești în ritualul de îngrijire și loțiunea tonică? În cazul în care nu o faci, află care sunt beneficiile acesteia pentru sănătatea tenului și frumusețe.

Multe persoane evită să folosească loțiunea tonică pentru că au impresia că este doar o apă cu arome. Astfel, cred că produsul nu le face decât să cheltuie niște bani în plus. Deși ingredientul principal al său este, într-adevăr, apa, loțiunea tonică mai conține și alte lucruri care îți pot îmbunătăți sănătatea tenului.

Citește și: Cum folosești apa termală

Ce scop are loțiunea tonică?

Loțiunea tonică te ajută să ai un ten mai curat, curățându-l de impurițăți de toate felurile: exces de sebum, demachiant, resturi de machiaj, celule moarte, impurități.

În funcție de ce alte ingrediente conține, îți poate închide porii, hidrata pielea, calma iritațiile sau tonifia pielea.

Acest produs te poate scăpa și de clasicele probleme întâmpinate după curățarea feței. Dacă pielea se simte uleioasă sau te „strânge”, o loțiune tonică te poate ajuta.

Când se folosește loțiunea tonică?

Loțiunea tonică se folosește dimineața, înainte de a aplica crema de zi. Astfel, excesul de sebum de peste noapte este curățat, iar tenul tău este pregătit pentru o nouă zi. De asemenea, se folosește și seara, după ce te-ai demachiat, pentru a elimina orice resturi de machiaj rămase pe piele, dar și pentru a curăța tenul de orice urmă de demachiant.

Citește și: Beauty Q&A: soluții pentru orice problemă 

Cum se folosește loțiunea tonică?

Aplicarea acestui produs este foarte simplă: nu ai nevoie decât de un disc demachiant din bumbac. Ai grijă să eviți zona ochilor!

Oricine poate folosi o loțiune tonică?

Bineînțeles! Există produse potrivite oricărui tip de ten, dar fi produse destinate fiecărui tip de ten în parte. În cazul în care îți apar iritații după ce ai început să folosești o loțiune tonică, renunța la utilizarea acesteia!

  • Pentru genul gras sunt recomandate loțiunile tonice astringente, care au o cantitate mare de alcool, dar și ingrediente antiseptice.
  • Pentru tenul uscat și/sau sensibil este recomandată o loțiune de reîmprospătare, care are un conținut mic de alcool și, de obicei, apă de trandafir, ceai verde, glicerină sau cafeină.
  • Pentru pielea normală sau mixtă este recomandat tonerul, a cărui cantitate de alcool se află undeva între celelalte două.

Citește și: Măști de față cu argilă pentru toate tipurile de ten

Tu ce loțiune tonică folosești?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.