Totul despre fondul de ten

By  | 


Crema colorantă
este ideală pentru pielea tânără,fără probleme precum şi pentru pielea ridată. Este o combianţie între crema hidratantă şi puţin fond de ten. Are rolul de a hidrata şi hrăni pielea dar şi de a uniformiza culoarea tenului. 

Fondul de ten fluid se adresează tuturor tipurilor de ten, mai putin celui gras. Are cea mai mică putere de acoperire, nu incarcă tenul foarte tare, este recomandat a fi folosit vara, în machiajul de zi. Nu se recomandă tenului gras deoarece nu are rol matifiant.

 

 

Fondul de ten cremă are o putere medie de acoperire şi se recomandă tenului sensibil şi uscat deoarece are proprietăţi de hidratare. Formula destul de uşoară nu încarcă excesiv tenul dar, reuşeşte în schimb să acopere destul de bine imperfecţiunile pielii.

Fondul de ten spumă poate fi folosit de toate tipurile de ten, are o textura foarte uşoară şi se absoarbe rapid in piele.

 

 

Fondul de ten compact cremos se recomandă în special tenului gras; datorită conţinutului ridicat de pudră conferă un aspect mat pielii.

Fondul de ten compact pudră se poate folosi atât ca fond de ten cât şi ca pudră; se recomandă tenului gras având efect matifiant.

Fondul de ten compact stick are o putere mare de acoperire, se recomandă tenurilor uscate, deshidratate sau normale. Se aplică cu un buretel uscat sau umezit ( atunci când este umezit puterea de acoperire este mult mai mare).

Fondul de ten camuflaj  are cea mai mare putere de acoperire; acoperă perfect orice defect al pielii precum pete pigmentare, cicatrice, cuperoza, acnee si chiar tatuaje; se foloseşte de obicei în machiajele speciale: de scenă, foto sau machiajele de mireasă.

 

 

 

Sfaturi utile:

  • Respectă cu stricteţe regulile de pregătire a tenului înainte de aplicarea fondului de ten: demachiere, tonifiere, hidratare.
  • Nu folosi foarte mult fond de ten pe gât şi decolteu; acesta se va strange foarte urât şi îţi va murdări toate marginile bluzelor / rochiilor.
  • Nu alege niciodată un fond de ten mai închis sau mai deschis decât tenul tău deoarece va crea un aspect artificial, de masca. Atunci când alegi fondul de ten, nu îl testa pe mană, ci pe linia maxilarului. Dacă nu este nicio diferenţă între nuanţa fondului de ten si nuanţa pielii atunci ai găsit fondul de ten perfect.
  • Nu folosi niciodată un fond de ten cu putere mare de acoperire sau fond de ten de camuflaj pe timpul zilei.
  • Daca ai un ten acneic nu incerca să acoperi imperfecţiunile prin mai multe straturi de fond de ten, nu vei reuşi decât să astupi porii şi să agravezi problemele.
  • Fondul de ten trebuie bine întins, liniile care rămân în zona maxilarului sunt inestetice şi rişti ca tenul tău să arate ca o mască.
  • Nu aplica o cantitate  prea mare de fon de ten, este una dintre cele mai mari greşeli. Fondul de ten trebuie să fie aplicat în strat subţire şi foarte bine întins. 

 

 

 

Fond de ten în funcţie de tipul de ten

În primul rând este foarte important să ştim ce tip de ten avem. Daca am lămurit deja acest aspect, putem alege cu uşurinţă fondul de ten potrivit.

Tenul uscat

Acest tip de ten are nevoie de multă hidratare, astfel că fondul de ten ideal este cel cremos care are un conţinut mare de substanţe uleioase pentru hidratare. Se va evita folosirea fondurilor de ten compacte, stick sau pudra.

 

 

Tenul gras

Este tenul care are în permanenţă un aspect lucios; se recomandă folosirea fondurilor de ten cu conţinut scăzut de uleiuri şi cu multă pudră în compoziţia lor, rezultatul fiind un ten matifiant şi cu un aspect uscat. Ideal este fondul de ten compact stick şi cel compact pudră. Deoarece fondurile de ten pentru tenurile grase sunt mai vâscoase se recomandă aplicarea lor în strat subţire pentru a evita aspectul de mască.

 

 

Tenul mixt

Este tenul cel mai des întalnit; se recomandă un fond de ten lichid, deoarece nu incarcă porii. Se mai poate apela la varianta de lucru cu două fonduri de ten, unul pentru ten gras folosit pe zona T, cu efect matifiant şi un fond de ten normal pentru restul feţei.

Tenul sensibil

Este un ten care necesită o atenţie sporită, se recomandă achiziţionarea unui fond de ten hipoalergenic. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *