Top 3 provocari in machiaj

De-a lungul experientei noastre in materie de frumusete, ne-am confruntat cu multe, dar exista unele provocari in machiaj de a caror reusita depinde totul.

Sunt multe chestii care nu-ți ies din prima. Nu poți renunța la ele, dar nici nu poți fără acestea, cam așa am putea defini pe scurt acele elemente ale machiajului care par sa ne pună bețe în roate. Așa că ne vom referi la cele mai frecvente trei provocari in machiaj. Cum ar fi… primer-ul, acel produs pe care l-ai ignorat atâta timp, pe motiv că fondul de ten se poate aplica lesne și peste crema de îngrijire.

Sau relația ta cu tușul de pleoape, un produs pe care ți l-ai achiziționat în toate formulele posibile, dar sfârșești prin a-l arunca nefolosit, pe motiv că nu ai avea îndemânarea necesară pentru a-l folosi. Și, preferatul, meu, stilul „smoky eyes”, adică machiajul pe care m-am încăpățânat deseori să-l reproduc și am obținut cel mult un look de Halloween de-a dreptul înspăimântător.

Preludiul unui machiaj perfect

Baza de machiaj constituie una dintre cele mai mari provocari in machiaj: Cum îl alegi pe cel potrivit? Și cum îl aplici? Funcționează? Pentru a soluționa conflictul cu baza pentru machiaj, am apealat la sfatul makeup artistului Elizabeth Arden – Rebecca Restepo. „Pentru a alege nuanța potrivită, sfatul meu este să o încerci pe claviculă și să te îndepărtezi de luminile puternice din magazin. Dacă în aceste condiții nu se observă pe piele, înseamnă că este potrivită pentru tine,” spune Rebecca.

Apoi, mai spune ea, este esențial să-ți alegi cu grijă instrumentele de aplicare: „folosește pensule sintetice, deoarece părul natural acumulează prea mult produs. Sau, dacă preferi, folosește un burete”, spune Rebecca. Cât despre aplicare, aceasta sugerează să începem din centru: „de obicei, centrul feței este zona unde se acumulează petele, deci extinde-te de la nas către extremități,” mai spune makeup artistul. Iar pentru rezistență sporită „după aplicarea bazei, estompează delicat cu o pensulă pudră pentru a o fixa pe față, cu excepția obrajilor. Pe lângă rezistență, vei obține și mai multă luminozitate. Sprayul cu apă termală ajută de asemenea ca baza să se vadă și mai delicat,” completează Restepo.

În linie dreaptă

Că-ți dorești un contur discret sau un cat-eye ca pe Instagram, toate aspirăm în secret să stăpânim la un moment dat arta conturării perfecte, dar nu suntem în stare să obținem mai mult de-o mâzgăleală. Ne ajută cu câteva sfaturi Adam Burell, ambasador Barry M și makeup artistul trupei Little Mix, care ne-a „trasat” câteva linii ajutătoare. Când de confrunți cu astfel de provocari in machiaj, un prim indiciu, spune el, este forma ochilor: „Pentru ca liniile să-ți iasă egale la ambii ochi, folosește-te de curba genelor tale pentru a te ghida. Începe prin a trasa linia de la canalul lacrimal și până în celălalt capăt al ochiului, apoi prelungește-o cât dorește de mult”, spune Burell.

„Dacă vrei să-ți faci un cat-eye, unește pe orizontală finalul liniei pe care ai trasat-o cu extrema pleoapei. Vei vedea că obții un triunghi. Umple interiorul și ai reușit.” Ușor de zis, dar și de făcut – noi chiar am încercat. Adam recunoaște că nici lui nu-i iese mereu din prima: corectează eventualele greșeli „cu un bețișor cosmetic impregnat în demachiant, executând mișcări orizontale”. Exercițiul te învață! Trucul lui Burell? „Sprijină-te pe cot!”

„Smokey eyes” – machiajul de coșmar

Cui nu-i plac pleoapele „înfumurate” bine definite? Dar cu cât încercăm mai mult, ci atât ne enervăm mai tare. Ca să nu mai vorbim despre faptul că ne încurcăm în miile de pensule de diferite dimensiuni. Am cerut ajutorul lui Cher Webb, makeup artist la MAC. „În realitate, ai nevoie de doar două accesorii: un burete pentru uniformizare și un aplicator pentru fard de pleoape. Orice altceva îți este de-a dreptul inutil”, spune Webb. De asemenea, trebuie să alegi cu atenție produsele: un creion khol bun este vital.

Cher înlocuiește primer-ul cu fard de pleoape sub formă de cremă. „Întinde-l pe toată pleoapa și pe conturul inferior al ochiului. Apoi aplică creionul khol din colțul extern către jumătatea pleoapei, apropiindu-te cât de mult poți de rădăcinile genelor, apoi estompează conturul cu o pensulă cu capăt de burete. Pentru un rezultat  de efect, aplică un fard mat,”spune Cher. Iar „atunci când vine momentul să estompezi pleoapa, exercită o presiune ușoară, nu apăsa niciodată în exces,” spune Webb. „Fardurile metalice vor fi utilizate pe jumătatea internă a pleoapei, iar cele mate pe partea externă a acesteia: acest truc creează un efect de deschidere și oferă un plus de luminozitate ochiului, nu doar un „smokey” bine definit.” Și are mare dreptate, te vei convinge singură. Cu plăcere!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.