Top 3 dispozitive beauty&wellness de încercat vara asta

Nu doar bărbații sunt fani gadgeturi! Iată care sunt cele trei achiziții de dispozitive de beauty&wellness pe care merită să le faci în sezonul estival 2021.

Ultimul an și ceva ne-a învățat multe lucruri, iar unul dintre acestea este faptul că viața nu e mai ușoară dacă stai mai mult pe-acasă. Cu acces restricționat la sălile de sport, centre de înfrumusețare, etc., am fost nevoiți să ne reorientăm. Potrivit unui studiu recent, pandemia a generat creșterea vânzărilor de gadgeturi cu peste 13% în 2020, iar anumite segmente, precum cel reprezentat de dispozitive gen „wearables” au înregistrat creșteri de peste 35% la nivel global. Aceste cifre nu sunt, însă, doar meritul unor campanii de promovare de succes, ci sunt susținute în principal de utilitatea și eficiența acestor produse, după cum aveam să constat chiar eu.

De ce să port un fitness tracker?

Adică, de ce ai avea nevoie de un fitness tracker, dacă nu faci… fitness, cum e cazul meu? „Nu fac sport…”, „îmi ajung notificările (multe) telefonului  mobil…” sau „în plus, nu vreau să mă tragă nimeni de mânecă pentru că nu ating un anumit număr de pași…” O spuneam ori de câte ori simțeam nevoia să explic cuiva (în special celor care purtau un astfel de accesoriu) de ce nu dețin un smartwatch sau un tracker.

Asta până am încercat unul, mai precis o brățară Fitbit Luxe, un tracker ce mi-a atras inițial atenția prin faptul că este un accesoriu discret și elegant, conceput pentru monitorizarea condiției fizice și a evaluării complete a stării de sănătate (este disponibil în România din data de 1 iulie 2021), în sensul că identifică rapid modificări precum creșterea nivelului de stres (util mai ales după ultima perioadă, în care, potrivit studiilor, procentul celor care sunt afectați de stres, atât la nivel mental, cât și fizic, a crescut până la 50%), oboseală accentuată sau alți indicatori (Health Metrics) ce pot semnala o afecțiune: respirație, ritmul cardiac în efort și în repaus, temperatura corpului și, în curând, saturația de oxigen din sânge. Schimbările bruște sunt semnalate ca potențiale semne de extenuare, stres sau răceală. Alături de autonomia de 5 zile a bateriei și designul exclusivist cu un ecran tactil color și accesorii de schimb pentru a putea fi asortat cu orice ținută. Tracker-ul mai este dotat și cu alarmă, cronometru, timer, alerte pentru apeluri, mesaje și notificări de pe telefonul mobil, dar și instrumente suplimentare de monitorizare pentru nutriție, hidratare, somn, monitorizarea greutății și a ciclului menstrual, toate disponibile în cadrul aplicației Fitbit, instalată pe telefonul mobil cu care dispozitivul este sincronizat. În plus, la achiziționarea modelului Luxe (la prețul de 749,99 lei pentru Fitbit Luxe, iar Fitbit Luxe Special Edition realizat împreună cu brandul Gorjana costă 999,99 lei),  primești și accesul gratuit la serviciul Fitbit Premium pentru o perioadă de 6 luni.

Dacă practici o formă de mișcare organizată, poți alege dintre cele 20 de setări diferite pentru monitorizarea activității fizice precum golf, Pilates, spinning sau tenis. Pentru cei care preferă alergatul, mersul cu bicicleta sau drumețiile, există posibilitatea activării funcției GPS a telefonului pentru a înregistra în timp real ritmul și distanța parcursă. Și în ciuda a ceea ce susțineam eu, mesajele de încurajare a mișcării ajută destul de mult la păstrarea unei vieți active și reduce perioadele de sedentarism făcând doar câțiva pași prin casă sau ieșind la o plimbare mai lungă.

Ce legătură există între frumusețe și… ursuleți?

Aparent niciuna… asta până să aflu despre Foreo Bear, care în ciuda aspectului de „jucărie” pe care forma și culorile îl sugerează, este de fapt un dispozitiv de îngrijire a pielii ce îmbină microcurentul cu pulsațiile T-sonice, pentru a reda fermitatea pielii, făcând-o mai tânără și mai fină cu fiecare utilizare. Stimulii transmiși înmoaie pielea, în timp ce impulsurile T-Sonice eliberează tensiunea musculară a feței și astfel sunt netezite liniile fine și ridurile.

Aparatul are o intensitate a micro-curentului mai puternică, care este potrivită pentru întreaga față și este singurul dispozitiv de îngrijire a pielii cu micro-curent din lume, care este echipat cu un sistem anti-șoc pentru un tratament super-sigur și confortabil. Are un „plan de exerciții” excepțional de 3 minute numit Total Facial Knockout, care se concentrează în principal pe pomeți, frunte, gât și zona maxilarului., iar celelalte patru programe sunt disponibile atunci când utilizezi dispozitivul manual. Deoarece pulsațiile T-Sonic permit o mai bună absorbție a substanțelor active, se recomandă utilizarea dispozitivului BEAR în combinație cu un serum special de la FOREO, formulat special pentru a spori eficiența fiecărui tratament.

Cât despre confort, aș putea spune că e genul de tratament care poate crea dependență. Și din fericire, te poți „juca” cu ursulețul în fiecare zi, dimineața sau seara, menținând un interval de 24 de ore între utilizări. De altfel, pentru a putea beneficia la maxim de efectele acestui regim de îngrijire, producătorul recomandă utilizarea aparatului de cinci ori pe săptămână, maxim o dată pe zi, timp de 60 de zile, apoi de 2 până la 3 ori pe săptămână pentru a menține rezultatele.

Ce poate fi „nou” în materie de epilatoare?

E minunat că epilarea definitivă cu lumină intens pulsată (IPL) se poate realiza și acasă, cu unul dintre zecile de aparate disponibile, de la mărimi de „buzunar” și până la dispozitive mai mari, comparabile cu cele din centrele estetice, dar  această procedură nu este potrivită pentru vară, când, vrând-nevrând, pielea este expusă la soare. Așa că ne rămâne varianta epilării prin smulgere, unde putem alege între ceară și aparatele electrice. În cazul ultimelor, confortul depinde exclusiv de produsul ales, iar noul epilator Silk Epil 9 Series cu cap flexibil de la Braun chiar face diferența.

Epilarea poate fi o corvoadă, mai ales atunci când te grăbești sau dacă, pur și simplu, ai o toleranță foarte mică la durere. Dar noua generație de epilatoare Braun dovedește că e posibil să scapi de părul nedorit și rapid (datorită celor 40 de pensete) și fără durere (apa poate să atenueze durerea), grație tehnologiei inovatoare pe care se bazează cel mai nou membru al familiei Silk Epil, Flex Wet&Dry, primul aparat de îndepărtare a pilozităților cu cap flexibil – un detaliu extrem de important, care-ți permite accesul facil în orice zonă. Este dotat cu sistem de luminare inteligentă și Micro-Grip, pentru a evidenția și îndepărta chiar şi cele mai fine și mici fire de păr.Tehnologia SensoSmart reglează cu grijă presiunea epilatorului pe piele, pentru un confort maxim, iar mânerul ergonomic cu priză antialunecare este perfect pentru epilarea sub duș. Dispozitivul este dotat suplimentar și cu capul de ras disponibil în pachetul inițial, ce transformă epilatorul într-un aparat de ras complet funcțional, în timp ce capacul de tuns permite tăierea părului, și este compatibil și cu alte accesorii, ceea ce înseamnă mult pentru trusa mea de vacanță.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.