Pregătește-ți corpul pentru ținute sexy

Mai e puțin (să fim optimiste, da?) și vremea frumoasă va da tonul ținutelor sexy… dar vai, pielea ta nu pare pregătită și fie dezgolită. Ia-ți numaidecât toate măsurile necesare.

 

Problemă: CelulitaDe ce apare? Indiferent că ești slabă sau ai forme rotunjoare, coapsele și fesele pot fi lovite de celulită din cauza benzilor naturale fibroase ce conectează straturile de grăsime.„Acestea împing în sus celulele de grăsime și le fac să arate precum nasturii de pe o canapea capitonată”, spune Mona Gohara, dermatolog.

Soluție. Dacă orele de fitness pot ajuta în combaterea celulitei pe termen lung (mușchii tonifiați pot acționa ca o barieră), cremele cu conținut de cafeină își fac bine treaba în zilele de plajă. Ingredientul menționat evacuează fluidele în exces (când staționează între benzile conectoare, fluidele pot face ca aspectul celulitei să fie și mai pronunțat). Pe timpul nopții, apelează la retinol, spune Gohara; stimulează și întărește colagenul – structura modelatoare proprie corpului.

 

Probleme: Iritații

De ce apar? „Keratosis pilaris”-denumirea științifică a „pielii aspre de găină”, apărute de obicei pe partea interioară  a brațelor, este cauzată de blocajele de keratină, o proteină ce se găsește în păr și piele, spune Mona Gohara. Deși este o predispoziție genetică, keratoza poate fi exacerbată prin exfolierea fizică (scrub-urile dure sau lufa).

Soluție. Totul se rezumă la o dublă – dar delicată – exfoliere: prima cu acid glicolic (pune un exfoliant cu acest ingredient pe o mănușă de baie), urmată de o curățare cu acid lactic. Împreună, acestea dizolvă keratina, netezind pielea fără să irite sau să genereze inflamații.

 

Problema: Paloarea pielii

De ce apare? Pielea ta n-a mai văzut soarele din 2015, deci e absolut normal să arate ca și cum ai fi Elsa din Regatul de Gheață.

Soluție. N-am sugera nici în ruptul capului să stai la soare… dar poți să trișezi! Autobronzantele de ultimă generație au formule futuriste. Ce permit obținerea unui bronz cu aspect natural și de durată. Alege mai întîi o formulă light sau achiziționează-ți un autobronzant progresiv, care închide culoarea cu fiecare aplicare. În plus, texturile lor prietenoase, precum cea de ulei, hidratează intens pielea și îi dau strălucire. Alege, însă, formula potrivită tipului tău de piele: ulei dacă ai piele uscată, gel/serum dacă ai piele normală sau spumă dacă ai pielea grasă.

 

Probleme: Coșuri pe piept

De ce apar? Transpirația de după exercițiile fizice intense sau prin simpla expunere la căldură excesivă poate înfunda canalele sudoripare, dând naștere coșurilor, arată dermatologul Jessica Wu. Erupțiile roșiatice sunt cel mai probabil foliculită, care poate fi cauzată de materialele sintetice sau extrem de mulate.

Soluție. Ambele probleme pot fi tratate în mod similar: spălarea pielii cu un gel de duș pe bază de acid salicilic (dizolvă grăsimea și oprește inflamarea). Aplică apoi o loțiune antibacteriană cu peroxid de benzoil de două ori pe zi, până ce pielea se curăță. Până la momentul final, poți folosi un corector sau poți neutraliza roșeața cu Visine, care contractă vasele de sânge, spune Gohara.

 

Probleme: Bătături

De ce apar? Dacă nu acorzi atenție picioarelor (ceea ce e foarte probabil, după luni de zile în care le-ai ținut în șosete și cizme), stratul gros de piele scorțoasă e inevitabil.

Soluție. Când picioarele sunt uscate, pilește-le cu acel accesoriu asemănător cu răzătoarea de parmezan (la scară mai mică, desigur). Apoi înlătură resturile de piele uscată cu un exfoliant chimic sau un scrub pentru picioare, iar la final aplică o cremă hidratantă pe bază de gălbenele, pantenol sau petrolatum și pune-ți șosete (le poți da jos după o oră).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.