TEST: Știi cât rău faci părului tău?

Calculează cât rău faci părului tău cu fiecare încercare de a obţine o coafură elaborată. Când vei face suma punctelor obținute, gândește-te că faci asta frecvent, ba chiar zilnic; în ritmul ăsta, vei fi curând în căutare de… tunsori scurte.

Știi cât rău faci părului tău atunci când neglijezi aplicarea unor produse nutritive, când îl chinui cu aparate fierbinți sau când îl ții sugrumat cu elastice dure? Fiecare dintre acestea se adaugă agresiunilor zilnice externe la care este oricum expus – umezeală, poluare, căldură, prag, produse de styling, stres, etc. În acest context, ruperea, căderea sau aspectul tern al părului chiar nu mai pot fi o surpriză…

 

Uscare zilnică cu aer cald = 2 puncte

Căldura foehnului (în jur de 200 de grade) deshidratează cuticula și face părul casant, aspru și subțire, stimulând și producția de sebum în exces (sistemul natural de apărare a scalpului împotriva deshidratării).

Remediu: Ţine foehn-ul la cel puţin 15 centimetri de păr pentru ca acesta să nu se înfierbânte.

 

 

Întinderea cu placa sau ondularea părului = 3 puncte

Ruperea părului este direct legată de produsele de styling pe bază de căldură, mai ales atunci când acesta este decolorat, vopsit sau subțire și uscat  din naștere.

Remediu: Solicită doar şuviţele de deasupra şi scurtează timpul de expunere a părului la căldură (nu ţine părul mult pe fierul cald).

 

 

Vopsirea lunară =1 punct

Dacă nuanța aleasă este relativ apropiată de cea naturală, poți rări procedeele chimice. Dacă nu, măcar alege formule mai delicate, fără amoniac.

Remediu: Dacă e vorba doar de vopsire, fără alte procedee chimice ulterioare, e în ordine, pentru că părul capătă strălucire. Mare atenţie însă, vopsirea foarte frecventă poate arde părul.

 

 

Tratamentele chimice de îndreptare a părului =4 puncte

Mai bine alegi un tratament cu keratină, care menține părul drept pentru mult timp, acționând și ca un tratament reparator asupra cuticulei.

Remediu: Caută să le răreşti, să treacă mai multe săptămâni între proceduri şi regenerează-ţi părul cu tratamente cu ulei încălzit.

 

Punctaj:

(0-3 puncte) Raiul părului: Te porţi frumos cu părul, ai şuviţe frumoase pe termen lung. Ține-o tot așa și nu te culca pe-o ureche, căci după 30 de ani, părul are tendința să devină mai uscat.

(4-7 puncte) Te joci cu focul prin… păr: Limitează coafatul la cald la trei dăţi pe săptămână şi foloseşte o loţiune protectoare hidratantă. Include în ritualul de îngrijire o mască pentru păr degradat și folosește-o înainte de fiecare coafat.

(8-10 puncte) Iadul părului: Tunde vârfurile tocite şi lasă părul să se usuce natural, foloseşte un ser pentru strălucire pentru a evidenţia nuanţa părului. Adaugă un serum reparator în programul zilnic de îngrijire a părului și hrănește-te sănătos.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.