Inamicul mut al tenului

Mediul înconjurător este poate unul dintre cei mai importanţi factori care afectează strălucirea tenului, a pielii, a părului, a întregului corp, dacă nu găseşti o cale să te adaptezi aşa încât să îţi fie aliat sau cel puţin să nu îţi fie duşman.

Fă cunoştinţă cu inamicul mut al tenului: poluareaSpre deosebire de alţi agresori din mediul înconjurător (precum radiaţiile UV su temperaturile extreme), care au efecte imediate, gen roşeaţă sau arsuri, poluarea este mult mai perfidă. Materia bogată în particule, cantităţi microscopice de murdărie, praful şi particulele impure de carbon, plus ozonulde la nivelul solului (smog-ul) sunt suficient de mici ca să poată pătrunde în pori şi să dea naştere inflamaţiilor. Acest lucru poate genera de la hiperpigmentare şi până la acnee, linii fine, încă de la 20 de ani.

Locuitorii marilor oraşe nu sunt singurii expuşi acestor riscuri. Fermele şi fabricile din mediul rural şi zona suburbană emit şi ele poluanţi ce provin de la maşinării sau chimicale. Soluţia: protejează-te în trei paşi.

Poluarea e mai periculoasă iarna, pentru că se arde mai mult ulei pentru căldură, mai mulţi poluanţi sunt eliberaţi în atmosferă.

  1. Curăţă temeinic în fiecare seară

Poluarea este încă un motiv pentru a-ţi spăla faţa înainte de culcare. Începe cu un produs de curăţare pe bază de acid salicilic (Încearcă o formulă anti-imperfecţiuni, precum cea de la Dr. Organic). Va dizolva eficient sebumul şi particulele ce se acumulează în pori pe durata zilei. Continuă cu un exfoliant delicat pentru a elimina orice urmă de reziduuri (sau pune-ţi o mască precum cea de la Skinfood). Introdu în ritualul tău un gadget pentru curăţare, precum cel de la Foreo – graţie tehnologiei T-sonic, aceasta s-a dovedit capabilă să-ţi cureţe optim pielea fără efort prea mare.

Dr. Organic Face Wash Tea Tree Organic, 42,99 lei

Skinfood Black Sugar Honey Mask Wash Off, 68 lei

Foreo Luna Mini 2 Sunflower Yellow, 617 lei, la Douglas

Citeşte continuarea materialului în ediţia februarie a revistei Cosmopolitan.

Foto: Guliver/Getty Images, PR. Text: Ana-Maria Prunariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.