Tenul de portelan – trendul vedeta al primaverii

      

1 Nude & matte (Barbara Bui)

A purta un machiaj „nude” nu înseamnă să ieşi din casă cu tenul „dezgolit”. Chiar dacă este o odă pentru naturaleţe, acest tip de makeup presupune un minim efort, menit să acopere, să uniformizeze şi să dea luminozitate tenului. Pentru asta, ai nevoie de un corector, cu care să camuflezi eventualele imperfecţiuni, un fond de ten lichid şi o pudră matifiantă. La final, îndepărtează urmele de pudră de pe gene şi sprâncene, dacă nu vrei să mai foloseşti mascara şi gel pentru sprâncene.

2 Tuşe de lumină (Ferre)

Tot înclinaţiei către naturaleţe (pentru că, da, tenul gras e ceva cu care te înzestrază Mama-Natură!) îi datorăm şi strălucirea „sticloasă” a feţei, de ceva vreme tot mai vizibilă pe podium şi nu numai. Aşadar, fă loc în trusă pentru un iluminator (alege unul cu tentă sidefată, alb sau roz) şi pudra translucidă. Aceasta din urmă va ţine (totuşi) strălucirea sub control, astfel încât fotografiile cu flash să nu fie sortite eşecului.

3 Sun-kissed (Chloe)

Nici pudra bronzantă n-ar trebui să lipsească din arsenalul tău de frumuseţe, în acest sezon. Împreună cu iluminatorul (acesta poate fi integrat în fondul de ten sau pudră, nu trebuie să fie neapărat separat aplicat),pudra bronzantă creează acel efect de piele scăldată de razele de soare. Aplic-o discret pe zonele în care te prinde soarele atunci când te ia pe nepregătite: pomeţi, frunte, nas şi bărbie. Şi încă ceva: atunci când alegi pudra bronzantă sau un „finishing-powder”, ai grijă ca particulele strălucitoare să fie minuscule, dacă nu microscopice (evită sclipiciul evident, care se mai şi transferă pe alte zone ale feţei).

4 Magie pură (Braganza)

Plasată în puncte strategice, lumina îţi poate transforma complet fizionomia. Spre exemplu, dacă aplici fard alb/bej/roz perlat în colţurile interne ale ochilor, obţii mai multă luminozitate. În plus, se creează iluzia de depărtare a ochilor, dar şi de mărire a acestora. Încă puţin din acelaşi fard aplicat pe arcade, exact sub sprâncene, creează un lifting instantaneu!

5 Snow-White style (Berardi)

Nimic nu e mai potrivit, pe post de fundal pentru rujul roşu, decât un ten impecabil, virginal şi radios. Dar pentru a-i da acea „răceală”, poţi folosi un creion alb atât pe conjunctivă, cât şi pe deasupra conturului superior al buzelor, ce va mări contrastul între buze şi ten. Dacă nu vrei să fie atât de evident, poţi crea acelaşi efect de buze „decupate” folosind o pensulă plată, cu care să-ţi aplici fond de ten sau corector de jur împrejurul buzelor proaspăr rujate, apoi să fixezi cu puţină pudră!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.