Tendinte: ce culori purtam pe buze in acest sezon?

By  | 

Nude kiss (Blugirl, Gucci)

O alegere excelentă, super-purtabilă, în special dacă alegi să-ţi accentuezi ochii, punând buzele în planul secund. Alege rujuri din gama nude – bej, roz – ori gloss-uri în nuanţe deschise, sau foloseşte fond de ten/concealer pentru a anula nuanţa intensă a buzelor, peste care apoi să aşterni luciu transparent (balsam sau gloss).

Just bitten (Andrew GN)

S-a remarcat şi în alte sezoane şi ne bucură în continuare; aspectul de buze „muşcate”, ca şi cum tocmai ar fi „scăpat” dintr-un sărut pasional, în realitate uşor pigmentate cu ruj sau un „lip-stain”, ne încurajează parcă să nu mai fim atât de preocupate să ne verificăm look-ul în oglindă şi să ne reaplicăm obsesiv rujul. 

Barbie pink (Marras)

Rujul fuchsia mat îţi dă acea notă copiăroasă şi totuşi elegantă. Dacă nu ai un ruj mat, îi poţi schimba aspectul final prin aplicarea fondului de ten matifiant pe buze, înainte să întinzi rujul, pentru ca apoi să finisezi cu o cantitate generoasă de pudră translucidă.

Sweet mandarin (DKNY)

Unul dintre preferatele Cosmo în acest sezon este rujul ce aminteşte de mandarinele răscoapte; după cum am mai spus, portocaliul este noul roz pe buze. Atât culoarea sa vibrantă, cât şi textura sa super-lucioasă, dau senzaţia de volum, făcâd din buze centrul atenţiei (deci îl poţi purta – în tandem cu un fond de ten iluminator – atunci când nu ai chef să te machiezi).

Lady in red… lipstick (Mabille, Richmond)

Să-l mai numim tendinţă după atâţia ani în care a fost prezent pe podium? Noi am spune că e mai degrabă o tradiţie; rujul roşu, unul dintre atributele atemporale ale feminităţii, alături de perle şi rochia neagră, este accesoriul pe care orice femeie trebuie să-l aibă. Poartă-l într-un machiaj nude, pe fundalul tenului uniformizat, sau ca piesă într-un machiaj îndrăzneţ.

Orchid lips (Miller, Prabal Gurung, Marchesa)

Culoarea desemnată oficial pentru a domina acest an, „Radiant orchid” se regăseşte pe podium mai degrabă în vestimentaţie şi accesorii, însă regăsim tonuri de mov electric şi în machiaj. Este o alternativă şi mai îndrăzneaţă la rujul roşu, ideală pentru a „condimenta” o ţinută monocromă (ce zici de alb?).

Choco-lips (MSGM)

Culorile închise creează acel efect de buze „decupate”, dând machiajului un aspect super-finisat (graţie contrastului cu pielea). Alege nuanţe gurmande ce evocă ciocolata caldă -maro lucios -, sau „mousse chocolat”, cu ajutorul unui ruj maro mat.

Tu ce culoare preferi să porţi pe buze? Te vei inspira din tendinţele de primăvară-vară pentru a-ţi schimba opţiunile? Pentru că noi o vom face cu siguranţă!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *