Ten radios: sfaturi de la makeup artist

Ești sigură că acel ten radios al modelelor din revistă este rezultatul unei bune… editări foto? Ba bine că nu; Makeup artistul Keneth Soh propune patru pași pentru un chip radios:

1 Alege un fond de ten „luminos”

Acesta ar trebui să fie hidratant și nutritiv, fără grăsime, ca să facă pielea să radieze, nu să strălucească necontrolat. Mai trebuie să fie relativ fluid, ca să poți aplica un strat suplimentar acolo unde pielea are nevoie de acoperire. Vrei ca pielea ta să se vadă, pentru ca baza să aibă volum, nu să fie plată ca o mască. Volumele captează lumina iar asta este esențial pentru un ten radios.

 2 Fă pielea închisă să radieze

Și aici se rezolvă tot cu volumele feței. Folosește o bază cu câteva nuanțe mai deschisă decât pielea ta pe culmile pomeților, pe zona T și pe bărbie. Apoi aplică pe restul zonelor feței o bază mai închisă. Pudra las-o pentru nas și bărbie, aplicând mai puțin pe cele două părți ale feței, pentru ca zonele cu pricina să capteze natural lumina.

 3 Pentru a ilumina subtil fața

Indiferent de nuanța pielii tale, aplică  iluminator cremă (cam cât un bob de mazăre) pe dosul palmei, freacă ușor cu degetul și aplică-l prin tapotare ușoară în obraji și pe arcade – pe sub sprâncene, pe puntea nasului, în arcul lui Cupidon (canalul dintre nas și buze) și pe bărbie. Tonurile perlate merg bine pe pielea palidă, în vreme ce pielea închisă are nevoie de nuanțe mai calde, de auriu sau șampanie.

 4 Ten gras? Folosește o cremă light

Aplic-o pe toată fața, apoi aplică o bază matifiantă pe zona T (un ten radios e una, strălucirea dată de excesul de sebum e alta). Fă-ți machiajul ca la punctul 3, apoi neutralizează orice urmă de grăsime cu pudră matifiantă.

 

Strălucește natural cu yoga

Unul din motivele pentru care practicantele Yoga radiază este poziția Seated Twist. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din organe. Uite cum se face: stai în șezut cu spatele drept și piciorul drept întins în față; flexează piciorul stâng peste cel drept, apoi proptește-te cu brațul drept de genunchiul îndoit și întoarce-te cât poți înspre stânga. Schimbă apoi piciorul stâng cu dreptul și repetă poziția timp de un minut. Fă asta zilnic și vei avea un ten radios în scurt timp.

Din secretele experților

Aplicarea unui iluminator în cele mai înalte puncte ale feței sau amestecarea acesteia cu orice, de la fard de pleoape și până la creion de buze, makeup artiștii se bazează pe acest truc pentru a da tenului un aspect super-hidratat, fără cusur, cu tușe de lumină ușor umede.

O tușă naturală

Acum că tenul tău este proaspăt și curat, nu-l acoperi cu prea mult machiaj. Încearcă un balsam de obraji – e mult mai ușor decât o pudră blush. Cât despre buze, un pigment ar trebui să fie suficient pentru ca triunghiul facial să fie perfect.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.