Ten radios fără prea mare efort

Cine nu și-ar dori ca tenul să-i radieze în fiecare zi ca după un tratament facial super-eficient, fără să calce prea des într-un spa… sau pur și simplu. Iată cum ți-ai putea îndeplini visul unui ten radios acasă la tine.

 

Studiile arată că, pentru creier, „triunghiul de aur” format de ochi, nas și gură este cea mai importantă parte a feței – este sursa expresiilor tale faciale. Dacă ochii privitorilor sunt atrași în acea zonă, spune neuro-expertul Arnaud Aubert, creierul percepe chipul drept „frumos”. Dacă pielea are un aspect uniform și strălucitor, privirea nu este distrasă de la acestă zonă cheie, acesta fiind motivul pentru care ne dorim așa-zisa piele perfectă. Dacă n-ai ajuns s-o ai, nu-ți face probleme, există o groază de modalități prin care poți arăta spectaculos.

 

3 pași către strălucire

Exfolierea insuficientă, deshidratare și pigmentarea sunt cei mai frecvente explicații pentru un ten tern, deci nu le ignora.

 

 1 Exfoliere după tipul de ten

Exfolierea este procedura prin care celulele moarte sunt înlocuite cu unele proaspete. Însă exfolierea excesivă și peeling-ul pot cauza iritații, provocând pete pigmentare și alte neplăceri vizibile. Va trebui să ții cont de niște reguli aplicabile fiecărui tip de ten:

 

Ten normal

Caută un exfoliant care combină micro-particulele (pentru exfoliere mecanică) cu enzime din fructe (pentru îndepărtarea delicată a celulelor moarte) și folosește-l de două-trei ori pe săptămână. Un bun exfoliant ar trebui să conțină și ingrediente hidratante, pentru a întări bariera protectoare proprie pielii.

 Ten sensibil

Folosește o mască delicată, pe bază de enzime din fructe (de exemplu, papaya sau dovleac), o dată pe săptămână, în loc de exfoliant – e mai bine să nu folosești produse abrazive pe pielea iritabilă. Acidul salicilic este, deasemenea, un ingredient recomandat, calmând pielea pe măsură ce-o curăță. Dar ține-te departe de produsele cu procent mare de acizi alfa-hidroxizi (AHA). Acidul Glicolic, de exemplu, poate irita puternic tenul sensibil, făcând-o și mult mai expusă la arsuri solare.

  Ten gras

Curăță-ți pielea prin exfoliere de trei ori pe săptămână, ba chiar de patru dacă te confrunți cu acneea, recomandă dermatologul Terry Long, care sugerează folosirea unui scrub cu adaos de acid salicilic și acid glicolic – ambele ingrediente ajutând la curățarea porilor în profunzime, dar și la reînoirea celulară mai rapidă.

 

2 Hrănește-ți tenul

Tenul uscat înseamnă piele ternă, deci este esențial să menții nivelul optim de hidratare. Expertul Anne Mendelovici recomandă folosirea simultană a unui serum cu acid hialuronic (un lichid ca lubrifiantul, care atrage apa în piele) cu o cremă care întărește bariera protectoare a pielii și menține hidratarea în profunzime – caută ingrediente precum uleiul din plante, vitaminele B3 și B5, dar și ceramide. Pentru extra-efect, caută o cremă de noapte cu „ingrediente cu potențial regenerator”, precum retinolul sau enzimele din fructe.

 

3 Ține pigmentarea sub control

Pentru a stopa pigmentarea, ingredientele cheie sunt vitamina C împreună cu un produs de protecție solară (razele ultraviolete sunt principala cauză a petelor pigmentare). Folosește-le pe ambele zilnic și nu sta la soare.

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.