Ten de vis… peste noapte

By  | 

Faptul că nu dormi destul poate dăuna pielii tale. Transformă dormitul în  proverbialul “somn de fumuseţe” cu aceste sfaturi eficiente.

Mai mulţi “ZZZ” în viaţa ta

Noaptea, organismul nostru se regenerează şi se resetează, iar atunci când nu dormi suficient, te poţi aştepta la toate cele de mai jos:

Ten fad. Lipsa odihnei reduce bariera de hidratare naturală, lucru care poate cauza uscarea pielea.

Riduri fine. Mai puţin somn pentru organism înseamnă mai multe riduri fine pentru tine. În timpul nopţii, organismul secretă melatonina, hormonul cu proprietăţi antioxidante care reglează ceasul biologic, iar somnul produce o creştere a screţiei de HGH, hormonul de creştere uman, stimulând astfel pielea să se „umple” în mod natural.

Coşuri. Pe durata somnului, organismul tău suprimă eliberarea cortizolului. Sari peste somn şi acesta nu va avea răgaz să se odihnească, generând inflamaţii şi acnee.

Ochi umflaţi. Din cauza creşterii nivelului de cortizol, organismul reţine şi mai multă apă. Fiind acoperite cu piele atât de fină, pleoapele sunt cele mai vizibil afectate.

Creştere în greutate. Privarea de somn face ca organismul să eleibereze prea multă grelină, un hormon care îţi provoacă foame, reducând totodată nivelul de leptină, hormonul care ne indică faptul că suntem sătui.

În timp ce tu dormeai…

Ce se întâmplă arunci când te laşi furată de Moş Ene? Nivelul de melatonină începe să crească cu aproximativ două ore înainte să te culci, fâcându-te somnoroasă. Încearcă să adormi cândva între 9 şi 10 pentru a beneficia din plin de beneficiile somnului.

22:00 – 22:30 – Eşti abia în faza de somn uşor. Ritmul cardiac încetineşte iar circulaţia sanguină creşte pentru a oxigena pielea, livrându-i nutrienţi, şi o scapă de depunerile toxice (toate acestea sunt premisele unui ten radios).

22:30 – 23:00 – Începe somnul adânc. Pe măsură ce nivelul de cortozol scade, organismul începe să crească nivelurile hormonilor de creştere – combinaţia magică pentru un ten fabulos. Hormonii de creştere stimulează producţia de colagen şi permite celulelor afectate să se repare.

23:00 – 4:00 – Procesul de reînoire celulară (mecanismul natural de auto-exfoliere a pielii) este în în desfăşurare şi îşi poate dubla rata obişnuită.

4:00 – 6:00 Pielea continuă să se repare, dar în ritm mai încet, pregătindu-se pentru o nouă zi plină de provocări.

Fă asta în fiecare dimineaţă

În timp ce dormi, se elimină un exces de apă din corp, deci nivelul de hidratare este extrem de scăzut în zori. Soluţia: rehidratează-te la dublu, bând două pahare de apă şi aplicând o cremă hidratantă.

Renaşterea tenului

Atunci când organismul se află într-o stare de repaos, rata metabolismului pielii creşte, la fel şi reînoirea celulară, făcând-o mult mai permeabilă. Pe durata acestei etape a ciclului somnului, produsele de îngrijire a pielii pot fi cele mai eficiente. Aplică pe faţa curată unul dintre aceste elixiruri de noapte pentru a-ţi asigura o dimineaţă superbă!

Retinolul este în topul ingredientelor ce sporesc producţia de colagen. Foloseşte seara aceste măşti pentru ochi Patchology Flashpatch Restoring Night Eye Gels (180 lei) cu retinol,peptide şi arnică, pentru ca zona ochilor să se reinventeze peste noapte, devenind mai întinerită şi mai odihnită ca oricând.

Crema cu acid hialuronic, ceramide şi Resveratrol 500, ideală pentru orice tip de ten, restructurează pielea pe timpul nopţii, netezind ridurile. Dimineaţă, tenul are un aspect întinerit şi radiant, fără urme de nesom, cu Caudalie Resveratrol Lift Night Infusion Cream (179,04 lei).

Crema de noapte şi masca Slow Age Night de la Vichy (127 lei) cu extract botanic de resveratrol şi baicalin antioxidant, reoxigenează si regenerează pielea expusă zilnic agresiunilor externe, îmbunatăţind respiraţia pielii şi susţinându-I regenerearea noapte după noapte.

Creată pe baza unui complex exclusiv de nutrienţi – zinc, cupru şi magneziu – masca de noapte cu extract de camelie Chanel Hydra Beauty (xxx lei), hidratează in profunzime şi încurajează oxigenarea pielii, pentru un ten ca o dimineaţă însorită.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de mai a revistei Cosmopolitan România.

Foto: Guliver/Getty Images/iStock, Studio D, PR. Text: Ana-Maria Pruanriu

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *