Te-ai ales cu arsuri solare?

Grăbește vindecarea și calmează roșeața pielii cu remediile noastre rapide (iar data viitoare nu mai uita de crema cu FPS 50+)!

Curăță bine
Eliberează pielea de urmele de transpirație, nisip sau machiaj, ce pot irita suplimentar. Presează ușor (nu freca) cu un prosop moale sau cu un șervețel demachiant delicat, ca și cum ai aplica o compresă calmantă.Calmează usturimea
Măștile faciale sub formă de gel cu efect calmant sunt un remediu de bază în tratarea pielii inflamate după o procedură cosmetică, având și rol regenerator, deci pot fi de folos și în caz de arsuri solare. Poți folosi acest truc și pentru a calma arsurile de pe corp; încearcă o formulă pe bază de aloe vera.

CITEȘTE ȘI: Remedii la îndemână pentru arsurile solare

Nu amâna hidratarea
Hrănirea imediată a pielii dă startul procesului de vindecare și poate împiedica cojirea stratului de celule moarte. Celulele noi vor migra mult mai eficient într-un mediu umed, spun specialiștii. Aplică o loțiune cu miere sau ceramide, care să susțină reînoirea barierei protectoare.

Remediază daunele
O arsură solară dăunează asemenea radicalilor liberi, dar poate induce modificări ale ADN-ului, care pot duce, în timp, la apariția cancerului de piele. Acordă o atenție sporită antioxidanților, reparatorii celulelor, precum vitamina E, vitamina C, extractul de ceai verde sau niacinamide.

Ascunde urmele
Dacă tenul tău e roșu aprins, folosește o cremă cu ceramide înainte de orice. Aplic-o înainte să te machiezi, pentru a calma și vindeca zona, apoi neutralizează roșeața cu un corector sau o bază verde și uniformizează cu un fond de ten sau BB cream. Dacă începi să te cojești, însă, ar fi bine să stai departe de machiaj, deoarece porii deschiși pot asimila pigment si se pot transforma în puncte negre și/sau coșuri.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise