Tatuarea sprâncenelor prin micropigmentare (microblading)

Tehnicile de tatuare a sprâncenelor au evoluat foarte mult din anii ’90, când rezultatul final nu arăta deloc natural. Micropigmentarea (microblading) este din ce în ce mai populară și în România, iar dacă vrei și tu să îți tatuezi astfel sprâncenele, iată tot ce trebuie să știi înainte de a-ți face programare la salon.

Tehnica cosmetică promite sprâncenele mai îndrăznețe, cu aspect natural. Se folosește un instrument mic, cu ace subțiri, care depozitează pigmentul sub primul strat de piele prin mișcări asemănătoare firelor de păr.

A post shared by K A T A B R O W S (@katabrows) on

Micropigmentarea nu este permanentă

Spre deosebire de tatuajele tradiționale, micropigmentarea durează între 6 și 36 de săptămâni. După ședința inițială, e nevoie de o sesiune „de perfecționare” o dată la 4-8 săptămâni, apoi odată la 12 luni.

Micropigmentarea nu se poate efectua pe oricine

Candidatul perfect este cineva care dorește să își reconstruiască, definească sau umple sprâncenele. Este o soluție bună și pentru persoanele care vor să aibă sprâncene mai arcuite.

Totuși, persoanele care suferă de eczeme, psoriazis, rozacee, dermatită sau boli autoimune, dar și cele care au tenul gras sau sensibil ar trebui să evite micropigmentarea.

Micropigmentarea nu ar trebui efectuată de oricine

Înainte de a-ți face programare la salon, află dacă tehnicianul este calificat și are suficientă experiență.

Micropigmentarea nu doare ca un tatuaj tradițional

Pentru că zona este mai sensibilă, tehnicianul va aplica întâi un anestezic local. Unii clienți au spus că nu au simțit prea multă durere nici dacă nu s-a folosit anestezic.

Rezultatele sunt instante și intense

La început, sprâncenele tale vor avea o nuanță foarte intensă, însă nu acesta este rezultatul final. De data asta putem face comparație cu un tatuaj obișnuit, a cărei nuanță nu este atât de intensă după o săptămână-două, când se vindecă.

Trebuie să ai grijă de noile sprâncene

Ascultă cu atenție recomandările tehnicianului, pentru a fi sigură că sprâncenele tale se vor vindeca cum trebuie. În general, trebuie să speli delicat sprâncenele, apoi să aplici un unguent potrivit, să eviți soarele și să nu transpiri.

Cât costă micropigmentarea sprâncenelor?

În acest moment, prima ședință costă în jur de 800 lei , iar retușurile (ședințele de perfecționare) în jur de 250 lei, în funcție de salon.

 

Citește și: Ajutor! Mi-am stricat sprâncenele! 

Citește și: Cum alegi culoarea perfectă pentru sprâncene? 

 

 

*articol preluat din Woman’s Day (autor: Marci Robin)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.