Super-ingrediente pe care să le cauți în produsele pentru îngrijirea părului

Află ce super-ingrediente  ar trebui să se regăsească în ritualul tău de îngrijire a podoabei capilare.

Arginină? Acid hialuronic? Piritionat de zinc…? Nu, nu am dat buzna în laboratorul de chimie; aceste substanțe se găsesc în șamponul tău. Și totuși, aceste super-ingrediente fac dintr-un produs de spălat părul un adevărat tratament capilar complex.

Acid hialuronic.

Vedetă în special în produsele destinate îngrijirii pielii, acest ingredient este capabil să umple firul de păr, să-i netezească structura internă și să-i uniformizeze suprafața exterioară, transformând total părul, din aspru în catifelat.

Arginina.

Este un amino-acid produs natural de către corpul uman, care relaxează vasele de sânge și îmbunătățește circulația la nivelul scalpului, necesară foliculilor de păr. Șampoanele cu arginină asigură rezistența firului de păr, făcându-l mai puternic și mai des.

Cafeină.

Așa cum tu ai nevoie de o cafea pentru a te pune pe picioare dimineața, părul tău tânjește după cafeină pentru a stimula activitatea rădăcinii părului, pentru a crește puternic și sănătos. Dacă ai nevoie de un șampon care să prevină căderea părului, caută acest ingredient pe etichetă.

Colagen.

Este o proteină care se regăsește în mod natural în firul de păr (și piele), dar uneori e nevoie de cantitate suplimentară pentru a proteja firul de păr, îmbrăcându-l într-un film fin.

Glicerol.

Derivat al glicerinei, acesta este un ingredient ce susține hidratarea profundă a părului și scalpului cu tendință de uscare. Caută-l în șampanele hidratante, dar și în produsele menite să prevină electrizarea părului (efect antistatic).

Keratină.

Părul este compus din keratină, și are nevoie de această proteină pentru a se autorepara atunci când cuticula prezintă fisuri (prin aceste crăpături, părul continuă să piardă keratină).

Panthenol (Provitamina B5).

Dincolo de efectul său calmant, reparator, hidratant și antiinflamator, acest ingredient este inclus în șampoane pentru a fortifica structura firului de păr.

Piritionat de zinc.

Șampoanele anti-mătreață funcționează datorită acestui compus chimic, cu reputația excelentă în medicină, în tratarea psoriazisului și eczemelor.

Silicon.

În general, acest compus este adăugat în produsele pentru păr pentru a-l îngroșa (siliconul formează o peliculă în jurul cuticulei). Evită-l dacă duci lipsă de volum, caută-l dacă te confrunți cu fire rebele.

Taurina.

Este un aminoacid capabil să protejeze firul de păr, dar cel mai des este folosit în scopul de a stimula scalpul, favorizând creșterea părului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.