Sucul miraculos pentru piele, energie și slăbire

Uită de dietă, ritualuri și suplimente alimentare; sucul miraculos preparat în casă oferă rezultate uimitoare în slăbire, îmbunătățește aspectul pielii și te umple de energie.

Știu ce-o să spui… ai mai auzit de rețete „miraculoase”. Și pe bună dreptate, după câteva diete imposibile, preparate respingătoare sau soluții costisitoare, e firesc să fii reticentă. Exact așa am fost și eu atunci când am descoperit sutele de variațiuni pe aceeași temă: sucul miraculos „care te scapă de grăsimea abdominală”. Dar simplitatea rețetei m-a făcut să cad în „plasă” și să încerc rețeta de bază, la care am adăugat ulterior câteva ingrediente cu reputație grozavă în materie de nutriție și îngrijire a pielii. Iar primele rezultate au apărut după nici o săptămână: piele radioasă, nicio surpriză neplăcută (coșuri sau puncte negre), un plus de energie, dar mai ales… o măsură în minus în talie.

Rețeta de bază

Zeci, chiar sute de postări sau filmulețe ori prezentări promovează combinație dintre castraveți, ghimbir și lămâie, mărunțite în blender împreună cu un pahar cu apă, iar o scurtă documentare a scos la iveală faptul că rețeta este susținută și de câțiva specialiști, care menționează potențialul detoxifiant al băuturii, precum și efectele antioxidante.

Castravetele are o reputație bună, ce-i drept, datorată numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Conține o cantitate mare de apă și fibre care susțin sănătatea intenstinelor, are efect anti-diabetic, antioxidant, detoxifiant și este recomandat pentru consumul frecvent. Oferă o cantitate suficientă de substanțe nutritive esențiale, inclusiv vitaminele C și K și se pare că favorizează pierderea în greutate (și nu mă refer la celebra dietă cu castraveți, în care mănânci doar… ai ghicit, castraveți!). Semințele de castraveți acționează ca diuretice  și ajută astfel la eliminarea excesului de apă și a toxinelor, reducând astfel balonarea.

Despre lămâie nici nu trebuie să mai spun prea multe, fiind o vedetă incontestabilă a ritualurilor de îngrijire, dar și a unui stil de viață sănătos și echilibrat, ale cărui rezultate se văd pe piele. Bogate în vitamina C antioxidantă, acestea previn îmbătrânirea prematură și dau energie, având efect și în ceea ce privește menținerea sau diminuarea greutății corporale.

Cât despre ghimbir, acesta nu e doar un ingredient exotic din preparatele tale asiatice favorite, ci un adevărat medicament natural, folosit de secole în medicina tradițională și alternativă. Ghimbirul are un conținut ridicat de gingerol, o substanță cu puternice proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Conform studiilor efectuate, ghimbirul poate ajuta la pierderea în greutate prin potențialul său de a arde mai multe calorii; un studiu a constatat că ghimbirul ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea indicelui de masă corporală (IMC) și a nivelului de insulină din sânge, asociat cu obezitatea.

Pentru rețeta de bază ai nevoie de:

  • o jumătate de castravete mediu
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o bucată de ghimbir curățat (de mărimea degetului mare)
  • un pahar cu apă

Dar trebuie să recunosc că gustul nu e tocmai… irezistibil, dar poți transforma pe loc băutura într-un deliciu, folosind alte cîteva ingrediente de același calibru:

  • o felie de ananas copt (bogat în enzime care favorizează digestia și face pielea să radieze)
  • o tulpină de mentă proaspătă cu frunze (despre care se spune că ar combate pofta de dulce – periculoasă pentru siluetă, dar și pentru piele și sănătate)
  • o linguriță de miere (stimulează imunitatea, are proprietăți antiinflamatoare și  susține digestia).

Consumă sucul strecurat în fiecare zi, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun și bucură-te de efectele sale uimitoare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.