Sprâncene perfecte fără ajutor specializat

Perechea de sprâncene cu care venim pe lume sunt deja adaptate feței noastre, deci trebuie să ținem cont de forma lor naturală atunci când le stilizăm. Dar dacă ți s-a spus că trebuie să „umbli” mai mult la ele, te poți orienta după forma feței tale.

Forma universală
Primul indiciu pentru a detecta forma ideală a sprâncenelor este chiar forma lor naturală. Însă se poate întâmpla ca acestea să fie mult prea subțiri sau, dimpotrivă, prea groase, obligându-te să le creezi în totalitate. Următorul reper: forma feței, de ea depinde forma pe care o vei face prin machiaj sau prin pensat. Identifică-ți perechea ideală… de sprâncene!Dacă ai niște sprâncene obișnuite, nici prea groase, nici prea scurte, e chiar ușor să le perfecționezi forma, folosind reperele clasice: punctul cel mai gros se află exact în dreptul nării, arcuirea se face in capătul liniei ce pleacă din colțul nasului si traversează irisul, iar coada sprâncenei trebuie să se termine în dreptul axei ce unește baza nasului cu colțul ochiului. Pentru a stabili grosimea și profunzimea arcuirii, însă, trebuie să ții cont și de forma feței…

Chip de formă pătrată
Poartă sprâncene groase, foarte slab arcuite; unele prea subțiri ar crea un contrast prea mare. Grosimea lor trebuie să fie proporţională cu trăsăturile feţei iar arcuirea trebuie să fie pe cât posibil fidelă liniei arcadei.

Față ovală
Sprâncenele tale nu trebuie să fie rotunjite şi în nici un caz foarte arcuite. Baza lor nu trebuie să fie apropiată de colţul intern al ochilor. Experții recomandă chiar mărirea discretă a distanţei dintre sprâncene, fără a le subția prea tare spre capete și fără a forța arcuirea lor!

Cap rotund
Alege să-ți „croiești” sprâncenele în sens ascendent, pentru a–ți „ascuți” fața, dar încearcă să nu le subțiezi prea tare (dacă ești nevoită să smulgi de jos, va trebui să compensezi deasupra sprâncenelor, prin machiajul cu un fard).

Figură osoasă
Dacă ai fața ca un „diamant”, ar fi bine să-ți porți sprâncenele drepte, ușor arcuite. Un mic „artificiu” pe care-l poți face pentru a-ți îmblânzi structura osoasă pronunțată este să te depărtezi milimetric de la reperul de bază, și anume colțul nasului.

Machiaj complet
Dacă vrei un machiaj cu adevărat reușit, nu ignora niciodată sprâncenele. După ce termini cu ochii, conturează-ți-le ținând cont de reperele de mai sus cu un fard de aceeași culoare și apoi fixează-le cu gel sau o mascara transparentă pentru sprâncene. Dacă vrei să folosești creionul, nu trasa linii continue, ca de marker; desenează liniuțe subțiri, ca firele adevărate, pe care apoi le vei estompa odată cu aplicarea pudrei.

Tușa finală
Pentru ca sprâncenele tale, proaspăt conturate, să fie perfecte, folosește corectorul pentru a le „decupa”. Cu o pensulă plată, refă conturul lor pe exterior, corectând astfel și eventualele mici ezitări. Apoi folosește iluminator cremă sau fard sidefat – alb, bej sau roz deschis – pentru a-ți ilumina arcada, pe dedesubtul sprâncenelor, obținând instantaneu o privire luminoasă.

CITEȘTE ȘI: Trusa ideală pentru sprâncene perfecte

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise