Sprâncene ideale după forma feței

Forma feței tale poate fi un indiciu prețios pentru a avea acele sprâncene ideale la care ai visat.

Nici pensatul nu mai e ce-a fost odată… dar mai e vreo noutate faptul că suntem obsedate de sprâncene? Acestea din urmă au rolul de a încadra ochii și fața – iar o pereche de sprâncene perfect aranjate complimentează orice machiaj. Noi credem că sprâncenele constituie una dintre cele mai importante trăsături faciale (da, pe bune!), așa că am strâns pentru tine cele mai valoroase trucuri de la specialiști, dar și sfaturi menite să te ajute să obții sprâncene ideale pentru chipul tău.

Dar ce chip frumos răsare…?

Sprâncenele naturale sunt, ce-i drept, indiciul primordial în ceea ce privește stabilirea formei acestora după pensat, însă acestea pot fi ajustate pentru a modifica ușor anumite trăsături.

La fel ca în cazul tunsorilor, sprâncenele nu sunt universale. Forma ideală depinde de volumele unice faciale, iar arcuirile ideale îți vor sublinia ochii și te vor face să arăți și mai tânără, machiajul putând deveni la un moment dat chiar… opțional.

Dacă ai chipul pătrățos

Este foarte probabil ca bărbia să accentueze deja forma colțuroasă a feței, deci sprâncenele ușor rotunjite vor mai îmblânzi trăsăturile. Dar nici nu exagera, sprâncenele rotunde ca niște curcubeie nu arată prea bine.

Dacă ai fața rotundă

Obiectivul este de a echilibra rotunjimea feței; asigură-te că sprâncenele sunt perfect arcuite și formează chiar un unghi. Această formă va scoate în evidență și îți va defini structura arcadelor – cu cât mai înalte, cu atât mai flatante.

Dacă ai figura alungită

Sprâncenele tale ar trebui să fie ușor rotunjite – dar cel mai important, cozile at trebui prelungite pentru a-ți contracara trăsăturile orizontale. Asigură-te că le extinzi dincolo de colțurile exterioare ale ochilor. Ai grijă atunci când direcționezi cozile, dacă te duci prea departe ori cobori prea mult, este posibil să tragi ochii în jos și să arăți oarecum posomorâtă.

Dacă ai fața în formă de inimă

Având deci de-a face cu o bărbie micuță, punctul de atracție este în partea de sus a feței. Evită sprâncenele stufoase și asigură-te că sunt impecabil tunse și pieptănate în sens ascendent, niciodată ciufulite. Astfel, vei echilibra volumele feței, bărbia subțire nemaifiind atât de evidentă.

Dacă figura ta este ovală

În principiu se potrivesc de minune o pereche de sprâncene clasice, discret arcuite. Pentru a le forma, urmează aceste trei reguli, ce se aplică oricărei forme de față.

  • Capătul de pornire al fiecărei sprâncene începe în dreptul bazei nasului. Pentru a găsi acest punct de pornire, ține un creion vertical de-a lungul fiecărei laturi a nasului.
  • Arcuirea fiecărei sprâncene nu trebuie să fie în centrul acesteia, ci după două treimi de la punctul de start, în dreptul capătului axei ce unește baza nasului cu irisul.
  • Indiferent ce ai face, nu-ți tunde sprâncenele scurt. Cozile ar trebui să se termine în dreptul axei imaginare ce pornește de la baza nasului și trece prin colțul extern al fiecărui ochi. Poți depăși un pic această limită, cu condiția să nu prelungești în sens descendent, pentru ca ochii să nu pară „căzuți”.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.