SPF: 6 întrebări arzătoare

Este perioada de glorie a SPF-ului şi pentru a-l folosi pentru sănătatea şi frumuseţea noastră în cel mai corect mod, ne-am răspuns la cele mai importante 6 întrebări legate de acesta şi folosirea lui în condiţiile cele mai bune. Am încercat, de asemenea, să dărâmăm mituri şi să consolidăm acolo unde este cazul:

SPF-ul mai mare este şi mai bun?Rezultatul unor studii recent publicate în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie arată că un produs cu SPF 100 oferă un grad semnificativ mai înalt de protecţie în comparaţie cu SPF 50.

Trebuie să aplic o cremă cu SPF dacă stau la umbră?

Da! Umbra nu poate bloca radiaţiile din toate unghiurile. Într-un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie, 78% dintre cei care au folosit umbrela au suferit arsuri, în comparaţie cu cei 25% care au folosit numai SPF 100.

Am pielea închisă la culoare. Chiar am nevoie de SPF?

Chiar dacă eşti înzestrată cu un procent mai mare de melanină, protectorul natural al pielii, acesta poate echivala un indice SPF de maxim 4. În plus, rata de supravieţuire post melanom la persoanele de origine Afro-Americană este cu 26% mai mică decât în cazul rasei Caucaziene.

Este suficient SPF-ul din produsele de machiaj?

Doar dacă aplici o cantitate mare, ceea ce nu e tocmai indicat în cazul fondului de ten, de exemplu. Mai bine foloseşti o cremă cu SPF maxim înainte să te machiezi.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de iulie a revistei Cosmopolitan.

Foto: Nacho Rojas. Styling: Elisa Court. Hair & make-up: Pati Calfio / M.A.C. Cosmetics. Model: Trinidad de la Noi. Mulţumiri: Renaissance Hotel Aruba and Copa Airlines

Text: Ana-Maria Punariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.