#sombre sau… nici blondă, nici brunetă

 

Ai nevoie de inspirație pentru colorarea părului? Ce zici de un mix fericit între blond și brunet?  Încearcă „#sombre”, noua obsesie a coloriștilor în acest sezon!

 #sombre

Cum îți faci părul #bronde:1 Împarte-ți părul în șase

Spală-ți părul, usucă-l cu foehnul și piaptănă-l, apoi divide-l în 6 secțiuni egale și prinde-le cu clești de păr în mini-cocuri, lăsându-le libere vârfurile (aproximativ 10-15 cm). Dacă ai părul uscat la rădăcină, poți sări peste spălarea acestuia, cu condiția să nu fi folosit produse de styling, care ar putea afecta absorbția pigmentului.

 

2 Aplică culoarea mai deschisă

Prepară produsul pentru colorarea vârfurilor (adică vopseaua mai deschisă) și pune-o pe capetele rămase în exterior,  aplicând vopseaua când pe stânga, când pe dreapta, astfel încât formula să acționeze în mod relativ egal. În mod normal, dacă vârfurile sunt nevopsite, poți folosi o vopsea blondă cu 2-3 nuanțe mai deschisă decât culoarea actuală.

 

3 Așteaptă mai puțin decât scrie pe cutie

Dacă pe vârfuri folosești o vopsea decolorantă, înjumătățește timpul indicat pe prospect pentru ca nuanța rezultată să fie cu doar două-trei tonuri mai deschisă decât partea de sus, apoi clătește cu apă călduță din abundență. Dacă ai vârfurile despicate, acum e momentul să le tai, vei vedea cât de bine va arată coafat părul proaspăt tăiat.

 

4 Retușează rădăcinile

Acum că ai vârfurile vopsite într-o nuanță de blond, trebuie să te ocupi și de rădăcini. Folosește o pensulă pentru colorarea părului, cu care să aplici culoarea mai închisă pe rădăcină și pe o parte din lungimea părului, cam până la jumătate (în funcție de lungimea părului tău). După expirarea timpului înscris pe prospect, clătește bine de tot și aplică un balsam pentru păr colorat. Usucă-ți apoi părul și admiră-ți noua nuanță de #bronde.

 

Întreține-ți părul sănătos

Dacă ai recurs la decolorare, fie ea și foarte ușoară, pentru a obține efectul #bronde, este foarte important să-ți menajezi părul pe viitor. Ferește-l de aparatele de coafat pe bază de căldură (în special vârfurile; lasă-le în exterior atunci când îți faci bucle cu ondulatorul), hidratează-l constant cu serumuri și investește într-o gamă dedicată regenerării părului vopsit/decolorat.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.