Solutii pentru regenerarea parului

Când ai probleme cu podoaba capilara – cădere masivă, fire subțiate și aspre, creștere greoaie, etc. – o simplă gama de produse pentru regenerarea părului nu este suficientă. Iată ce alte măsuri suplimentare îți asigură succesul.

Identifică motivele. Părul nu se degradează degeaba, sunt o grămadă de factori care duc la deteriorarea și căderea acestuia.  Anemia (deficitul de fier sau de vitamina B12), unele diete drastice (Dukan, de exemplu), dezechilibrele hormonale (dereglarea funcției tiroidiene), administrarea anumitor medicamente, stres sau, de ce nu, coafatul frecvent, pot duce la pierderea, degradarea și creșterea deficitară a părului. O programare la medicul dermatolog te-ar ajuta să afli mai repede care este sursa în cazul tău, urmând ca apoi să ți se administreze chiar remedii medicamentoase (de exemplu Finasteride) sau soluții locale (Minoxidil).

Mănâncă sănătos. Chiar dacă nu ții o dietă, aste posibil ca printre alimentele pe care le consumi să nu se regăsească și cele care susțin părul sănătos. De exemplu: organele de animale precum ficatul, rinichii; peștele gras (somonul), leguminoasele – fasole, soia – sau oleaginoasele – nici, migdale, caju, etc. Include treptat câte o porție în plus dintre acestea, sunt alimente necesare sănătății întregului organism, inclusiv pielii.

Practică un ritual complet și corectFolosirea unui șampon, fie el și pentru regenerarea părului, nu are cum să fie suficientă în demersul tău. Acesta stă prea puțin pe scalp și păr pentru a putea avea vreo acțiune în direcția remedierii daunelor. El poate, cel mult, să curețe atât de bine părul și scalpul, încât să asigura eficiența altor produse. Cu alte cuvinte, balsamul de păr, măștile, tratamentele leave-in sau spray-urile pentru întreținere a rezultatelor, folosite corect și cu regularitate, au această putere. Urmează întotdeauna indicațiile de pe recipient (faptul că stai mai mult cu masca pe păr nu aduce beneficii suplimentare părului) și clătește foarte bine părul după fiecare produs. excepție fac produsele fără clătire, care acționează bine doar pe părul perfect curat.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.