Soluții pentru păr deteriorat

Păr deteriorat? Vara (și nu numai ea) a fost o provocare serioasă pentru părul tău; oricare ar fi problema, există o rezolvare, care nu implică, neapărat, și… foarfeca.

Pentru că, da, atunci când vorbim despre păr deteriorat, în principiu, e tare greu să se remedieze situația de la sine. Soarele, clorul, apa sărată, aparatele fierbinți de coafat, unele produse de îngrijire sau styling cu ingrediente neprietenoase, etc., toate acestea conduc către deteriorarea iremediabilă a a părului. Moment numai bun pentru o tunsoare nouă, ceva mai… scurtă. Desigur, nu înainte de a pune în practică sfaturile noastre:

Curățare intensă.

Încărcat cu produse de styling în exces, cărora li se mai adaugă și sebumul (care, apropo, poate fi produs în exces dacă scalpul e uscat), praful și poluarea, scalpul și părul devin foarte greu de spălat.  Iar un scalp curat exclude un păr deteriorat. Poți încerca un produs de pre-curățare, precum Pre-Cleanserul Head&Shoulders Supreme. O altă variantă este să refolosești șamponul, până ce face spumă bogată.

Protecție solară.

Și părul are nevoie de un scut împotriva soarelui, exact ca pielea noastră. Părul tău a avut de suferit de pe urma radiațiilor solare nocive de peste vară, și ar trebui să iei în calcul folosirea unui spray de protecție atunci când mergi la plajă. De asemenea, un balsam de îngrijire post-expunere la soare ar putea recupera o parte din daune.

Hidratare din belșug.

Părul nostru este 2-3 apă, iar deshidratarea sa stă la baza celor mai multe dintre probleme acestuia. Nu uita să consumi suficientă apă zilnic. Peste vară, apa sărată sau clorinată, soarele și coafurile cu aparaturi fierbinți ți-au secat la propriu părul; hidratează-l intens cu un balsam hrănitor, sau o mască hidratantă pentru păr deteriorat, după fiecare spălare.

Anti-rebeliune.

Firele rebele sunt un simptom ce sugerează păr deteriorat și foarte uscat; nu uita că hidratarea este esențială. Cât despre firele rebele, electrizate, potolește-le folosind o cremă sau un spray anti-frizz fără clătire. Ar mai fi util un ulei de îngrijire, cu condiția să nu folosești aparate de coafat la temperaturi înalte.

Regenerare rapidă.

O mască pentru păr deteriorat poate ține foarfeca deoparte – deși aceasta este necesară pentru a tăia vârfurile odată la două-trei luni; ajută-ți părul să-și recapete forța cu o mască profesională intensivă (cea de la Londa face minuni).

Reglaj de culoare.

Desaturarea părului colorat este o chestie comună nu doar pe timpul verii, dar poate fi combătută folosind o gamă de îngrijire dedicată părului colorat chimic, care să conțină neapărat cu un spray protector fără clătire. Iar când vine momentul să-ți colorezi din nou părul, și vrei ca nuanța aleasă să fie intensă ca-n prima zi, este esențial să folosești la fiecare spălare un balsam sau o mască pentru păr colorat.

Stimulent de creștere.

Toamna se numără… firele de păr căzute. Este momentul în care organismul se adaptează noilor condiții termice și e posibil să experimentezi pierderi mai mari de păr (mai mult decât cele 100 de fire zilnic, cât e normal). Asigură-te că scalpul tău își păstrează echilibrul de hidratare și folosește un serum pentru a stimula părul să crească și să se îndesească.

All-inclussive.

Șamponul uscat se poate dovedi un ajutor de nădejde și în îngrijirea părului, mai ales când vorbim de părul gras. Este util în degresarea scalpului, volumizarea și texturizarea părului, între două spălări.

Head&Shoulders Supreme Pre-Cleanser; Bumble and Bumble Surf Foam wash, 90 lei; Wella Professionals invigo Sun conditioner, 56 lei;The Body Shop Banana Truly Nourishing conditioner, 59 lei;Douglas Hair Anti-frizz Leave-in cream, 49 lei; Londa Professional Visible Repair intensive mask, 67 lei; Moroccanoil Color Complete Protect&Prevent Spray, 149 lei; Kerastase Resistance Serum Extentioniste, 165 lei; Rituals The Ritual of Karma conditioner, cu ulei de argan, 46 lei; IGK Direct Flight Multi-tasking dry shampoo, 139 lei.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.