Cum eviți electrizarea părului în funcție de tipul tău de păr

„Mi se electrizează părul, în special în sezonul rece! Mă enervează la culme, ce pot face?”

Am primit această întrebare din partea unei cititoare COSMO și știm că este o problemă cu care multe femei se confruntă. Din fericire, există câteva soluții extrem de simple care te pot ajuta.

Poți lupta împotriva firelor rebele căutând un șampon și un balsam ceva mai hidratante decat cele obișnuite, adaptate, desigur, tipului tău de păr.

Însă nu doar produsele trebuie înlocuite, ci și aparatele cu care îți usuci și coafezi părul. Ai nevoie de aparate pe bază de turmalină sau cu ionizare – acestea nu deshidratează firul de păr așa cum o fac aparatele clasice.

Citește și: Părul meu arată foarte tern, ce pot face?

În cazul în care se electrizează în continuare, încearcă una dintre soluțiile de mai jos, în funcție de textura acestuia.

Păr drept și fin

Pune în palme un ser împotriva firelor rebele și aplică-l doar pe vârfuri, pentru ca restul firului de păr să nu pară gras. Nu folosi o cantitate mare și nu abuza de ser de prea multe ori între spălări!

Păr ondulat

Părul tau permite utilizarea unui balsam fără clătire sau a unui spray hrănitor pentru a anula uscăciunea, dar și pentru a preveni electrizarea. Aplică-l pe părul umed înainte să-l usuci.

Păr bogat sau cârlionțat

S-ar putea să ai nevoie de un tratament mai de durată, cum ar fi un balsam fără clătire sau o mască naturală din ulei de măsline sau cocos. Încearcă să eviți orice produs pe baza de alcool, fiindcă acesta îți va usca cu siguranță șuvițele.

Citește și: Ce greșeli faci când mergi la coafor 

 

 

Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.