Solutii la problemele de beauty ale verii

Machiajul care se scurge

Dacă scoatem din ecuaţie varianta unor cosmetice de o calitate îndoielnică, sugestia noastră pentru a evita valurile de machiaj scurs, este de a folosi cât mai puţine ”straturi”. Foloseşte produse cu multiple întrebuinţări: un fond de ten dermatocosmetic sau o cremă BB, care îţi uniformizează culoarea tenului, au şi factor de protecţie şi îţi lasă şi porii să respire! 

Părul afectat de clor

Dacă îţi petreci mult timp la piscină, în apă, ai şi părul blond, ai toate şansele să îl afecteze foarte tare clorul cu care este tratată apa! Părul blond este mai sensibil şi poros din cauza tratamentului decolorant, iar podoaba ta capilară va lua o tentă  verde. Nici brunetele şi roşcatele nu sunt mai norocoase. Noi îţi recomandăm ca atunci când mergi la piscină şi vrei să intri în apă, să aplici balsam pe păr pentru a umple porii şi pentru a evita degradarea acestuia. După ce termini cu bălăceala, spală părul cu un şampon hrănitor şi aplică tratamente.

Ciupiturile de insecte

Cea mai mare spaimă a verii sunt hoardele de insecte care dau năvală, în frunte cu ţânţarii. Pe lângă tratamentul normal, cu spray de la farmacie, încearcă să eviţi hainele cu imprimeu floral sau în culori aprinse, care atrag atenţia insectelor. De asemenea, este dovedit că femelele ţânţar sunt atrase de transpiraţia umană, aşadar ai grijă şi cu acest aspect!

Arsurile solare

Sunt inestetice şi dureroase, iar singura soluţie evidentă pare să aştepţi să treacă timpul, să te vindeci. Noi îţi sugerăm, din surse sigure, să aplici o compresă rece de lapte pe zona afectată, deoarece acidul lactic are efect antiinflamator. Combină cu un medicament antiinflamator (aspirină) pentru efect de vindecare din interior către exterior şi un ulei cu aloe vera, iar usturimea se va calma mult mai repede!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.