Solutii de frumusete cand esti in criza de timp

Păr gras, piele uscată, ochi umflaţi… sunt „beneficiile” unei nopţi prea scurte!  Nu ai prea dormit, alarma nu s-a auzit, însă oglinda e neiertătoare (să nu mai vorbim de şeful tău)!  Şi ai la dispoziţie mai puţin de zece minute… suficient cât să pari un pic mai odihnită! 

Ochi umflaţi şi iritaţi

În timp ce-ţi pregăteşti cafeaua, înmoaie două dischete de bumbac în lapte integral rece şi ţine-le pe ochi timp de 5 minute; grăsimea din lapte (dar şi temperatura scăzută a acestuia) va calma zonele imflamate şi va dezumfla pungile de sub ochi. Totodată, acidul lactic este un acid alfa-hidroxilic natural, care va catifelează pielea şi o face să radieze. Clăteşte-ţi apoi faţa cu apă rece!

Ten uscat şi… şifonat

Dacă motivul pentru care ai adormit târziu are legătură cu un cocktail (sau două!) pe bază de alcool, nu-i de mirare că te „strânge” tenul. Sau, poate că aerul din cameră e prea uscat, un alt motiv pentru care pielea se trezeşte însetată. Paradoxal, crema hidratantă nu va catadicsi să pătrundă în pielea (nu fără un prelung masaj!), motiv pentru care trebuie s-o ajuţi: dă drumul la apă fierbinte peste borcanul cu cremă, astfel încât s-o încălzeşti bine înainte s-o aplici pe faţă. La fel poţi proceda şi cu uleiul de faţă (argan, măsline, cocos); aplică-l pe faţă cald şi va intra în pielea mai repede! Ai putea să incălzeşti crema la microunde? Ştiu că te-ai gândit la asta… dar, mai bine nu; e posibil să altereze formula produselor (care conţin apă) , deci uită de asta! 

Păr gras şi… trebuie să pleci!

Ok, poţi să faci un duş rapid de un minut, dar nu şi dacă-ţi speli părul! Va trebui să amâni asta până diseară, iar pentru moment, vei apela la un truc de avarie. Dacă nu ai un şampon uscat la îndemână, poţi folosi pudră de talc, pe care să o aplici la rădăcină, şi apoi să scapi de surplus scuturându-ţi părul cu capul în jos. Totuşi, dacă ai părul închis de culoare sau vopsit într-o nunaţă intensă, e foarte probabil ca particulele de pudră să fie vizibile. În cazul acesta, îţi poţi camufla rădăcinile îngrăşate cu… fixativ! Stai cu capul în jos şi aplică-l la rădăcină, apoi aranjează-ţi părul sau prinde-l într-un coc la spate. Nu fricţiona la rădăcină, pentru a nu stimula şi mai tare producţia de sebum!

Tuşa finală

Mai ai şi altele de rezolvat pentru a putea ieşi pe uşă cu un look decent? Ai nevoie de doar trei chestii salvatoare: foloseşte o cremă corectoare (C.C.-cream) pentru a-ţi scoate tenul la lumină, o mascara pentru a-ţi „deschide” privirea şi… un accesoriu de păr (poate fi şi-o pălărie) pentru a-ţi camufla rădăcinile! 

Tu cu ce alte probleme te confrunţi când eşti în criză de timp?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.