Soluții anti – puncte negre

By  | 

Nu este o problemă gravă și fără ieșire, însă, netratată, se poate agrava. Iată cum ar trebui să arate ritualul tău de îngrijire dacă te confrunți frecvent cu puncte negre.

CITEȘTE ȘI: #MultiMasking, cel mai isteț truc de frumusețe

Vestea bună este că ai mai multe opțiuni. Folosește produse care sunt create special pentru a curăța și decongestiona pielea. Un ingredient cheie în aceste produse este acidul salicilic – este singurul ingredient exfoliator care poate acționa în interiorul porilor (grăsimea colectată în pori formează de fapt aceste puncte negre), ajutând la evacuarea acestora.

Atenție la shopping!

Produsele non-comedogene sunt acele produse care nu invadează porii, fiind destinate în special tenului ai cărui pori sunt vizibili și tind să rămână deschiși; caută această sintagmă pe cosmeticele pe care le cumperi pentru față.

Demachierea corectă

Cea mai bună opțiune este să folosești un ulei de curățare – acestea sunt super-eficiente în curățarea profundă a pielii. Exfolierea feței de două-trei ori pe săptămână este foarte importantă; asigură-te că produsul folosit conține și acid salicilic. Așadar, uită de regula conform căreia uleiurile nu au ce căuta pe tenul gras; ca demachiante, uleiurile sunt capabile să dizolve sebumul dens colectat în pori .

Abordare „safe”

Ţii morţiş să-ţi scoţi singură punctele negre? Nu o face fără să-ţi înmoi faţa în baie de aburi sau folosind un prosop ud şi fierbinte pus pe faţă timp ce 10 minute. Iar la final, clătește-ți fața cu apă rece din belșug (adaugă gheață, dacă suporți), pentru a închide porii, apoi aplică o loțiune astringentă și un produs destinat micșorării porilor.

Remediu de casă

Pătrunjelul poate fi un bun aliat în îngrijirea pielii; bogat în vitamina C, acesta poate combate acneea (sub formă de infuzie) sau punctele negre (sub formă de mască din frunze verzi, pasate).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *