Soluții anti – puncte negre

Nu este o problemă gravă și fără ieșire, însă, netratată, se poate agrava. Iată cum ar trebui să arate ritualul tău de îngrijire dacă te confrunți frecvent cu puncte negre.

CITEȘTE ȘI: #MultiMasking, cel mai isteț truc de frumusețe

Vestea bună este că ai mai multe opțiuni. Folosește produse care sunt create special pentru a curăța și decongestiona pielea. Un ingredient cheie în aceste produse este acidul salicilic – este singurul ingredient exfoliator care poate acționa în interiorul porilor (grăsimea colectată în pori formează de fapt aceste puncte negre), ajutând la evacuarea acestora.

Atenție la shopping!

Produsele non-comedogene sunt acele produse care nu invadează porii, fiind destinate în special tenului ai cărui pori sunt vizibili și tind să rămână deschiși; caută această sintagmă pe cosmeticele pe care le cumperi pentru față.

Demachierea corectă

Cea mai bună opțiune este să folosești un ulei de curățare – acestea sunt super-eficiente în curățarea profundă a pielii. Exfolierea feței de două-trei ori pe săptămână este foarte importantă; asigură-te că produsul folosit conține și acid salicilic. Așadar, uită de regula conform căreia uleiurile nu au ce căuta pe tenul gras; ca demachiante, uleiurile sunt capabile să dizolve sebumul dens colectat în pori .

Abordare „safe”

Ţii morţiş să-ţi scoţi singură punctele negre? Nu o face fără să-ţi înmoi faţa în baie de aburi sau folosind un prosop ud şi fierbinte pus pe faţă timp ce 10 minute. Iar la final, clătește-ți fața cu apă rece din belșug (adaugă gheață, dacă suporți), pentru a închide porii, apoi aplică o loțiune astringentă și un produs destinat micșorării porilor.

Remediu de casă

Pătrunjelul poate fi un bun aliat în îngrijirea pielii; bogat în vitamina C, acesta poate combate acneea (sub formă de infuzie) sau punctele negre (sub formă de mască din frunze verzi, pasate).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.