#SoapBrows, sprâncenele care au făcut senzație pe TikTok

Peste 50 de milioane de postări înseamnă ceva, iar dacă în centrul lor se află sprâncenele naturale, trebuie să încerci și tu. Așa-numitele Soap Brows care au făcut senzație pe Tik Tok – mai pe românește, sprâncene stufoase – reprezintă cel mai hot trend al toamnei.

Li se mai spune „bush-brows” ori „feather-brows” din cauza asemănării izbitoare cu crengile rebele ale unui tufiș sau fibrele delicate ale penelor, dar aluzia referitoare la săpun pare cea mai nimerită (de fapt, chiar a inspirat câțiva producători de formule de fixare a sprâncenelor să-și denumească astfel produsele).

Pentru că aspectul lor se datorează în mare măsură fixării pe piele, cu ajutorul unei mascara pentru definirea sprâncenelor ori ceară, în funcție de forma lor și direcția de creștere a acestora. Practic, este ca o laminare non-permanentă a sprâncenelor, însă efectul poate fi obținut și pe termen extins dacă apelezi la un serviciu profesional semi-permanent.

Dar ce te faci dacă sprâncenele tale sunt mai degrabă… sărace în fire, subțiri, deschise la culoare. În principiu, există variante pentru a stimula creșterea și regenerarea sprâncenelor, de la remediul tradițional pe bază de ulei de ricin, serumuri performante și până la proceduri complexe precum microneedlingul, însă nu funcționează pentru toată lumea.

Stella Jean

Apoi, Slavă Domnului, s-a inventat microblading/micropigmentarea sprâncenelor, care oferă rezultate de durată, oferind sprâncenelor densitate și definire, în vreme ce firele naturale vor asigura volum 3D (sau, de ce nu, pot fi pieptănate și fixate astfel încât să obții acest efect „wild” temporar).

Un astfel de look, însă, nu poate fi obținut chiar de pe-o zi pe alta. Dar e o idee bună dacă vii după o perioadă în care ți-ai lăsat sprâncenele să crească, smulgând doar firele singuratice, crescute în afara conturului lor natural.

Sigur, dacă le tunzi regulat, multe dintre fire pot crește mult mai lungi decât restul, iar pieptănarea ascendentă ar putea sublinia diferențele, ceea ce înseamnă că va fi necesară o minimă tăiere a vârfurilor exagerate pentru a le aduce la același nivel.

De asemenea, dacă te afli în plină perioadă de creștere, poți exersa zilnic pieptănarea lor în sus cu o perie specială („spoolie” sau o pensulă cu fibre asemănătoare celei folosite pentru aplicarea rimelului); astfel, atunci când vei atinge lungimea necesară pentru „soap brows”, acestea vor fi lesne de stilizat, fără a fi nevoită să folosești un produs pentru fixare extremă.

Maltrepierre

Stai, dacă se numesc „soap brows”, pot folosi săpunul clasic pentru a le fixa? Nu, în niciun caz. Multe dintre săpunuri destinate spălării eficiente a mâinilor (astfel încât să neutralizeze bacteriile cu care pielea intră în contact), conțin ingrediente dure care pot fi prea mult pentru pielea feței, uscând-o extrem, iar în zona sprâncenelor poate fi un dezastru (crede-mă, nu vrei să afli pe pielea ta ce-i aia „mătreața sprâncenelor”).

Ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă se întâmplă să te uzi sau transpiri, s-ar putea să ți se scurgă săpunul în ochi și să-ți provoace iritații și disconfort.

Așadar, nu se recomandă utilizarea produselor (săpun pentru bebeluși, fixativ sau ceară de păr, etc.) care nu sunt formulate pentru sprâncene, deoarece ar putea provoca în plus iritații ale pielii, sau mai rău, ar putea slăbi foliculii de păr ai sprâncenelor.

Deși nu par, firele de păr din această zonă sunt foarte delicate și ar trebui tratate cu mare grijă. N-ar strica să investești într-un serum pentru îngrijirea sprâncenelor, ca să te bucuri de ele, cum să zic, din plin!

Siriano

„Microfeathering” = tehnică similară microbladingului, al cărei scop este de a imita firul de păr natural și modelele sale de creștere, nu direcția considerată drept „ideală”. Rezultatele durează până la opt luni, timp în care nu trebuie decât să smulgi firele răzlețe (nu folosi ceară sau cremă depilatoare, mai ales în săptămânile de dinaintea retușului).

Formule la fix!

Definește, perie ascendent și fixează-le așa cum vrei cu aceste produse speciale. Le-am ales „pe sprânceană”!

★Makeup Revolution Soap Styler★ – 28 lei

★Anastasia Beverly Hills Brow Freeze Styling Wax★ – 125 lei

★Fenty Beauty By Rihanna Brow MVP Sculpting Brow Wax Pencil & Styler★ – 100 lei

★MAC Cosmetics Brow Set Gel★ – 107 lei

★Benefit Brow Microfilling Pen★ – 134 lei

Citește și Cum poți scăpa de părul facial, soluții testate de un Beauty Editor.

Foto: Imaxtree, iStock, PR.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.