Smart-shopping pentru frumusete

Sigur că tu meriţi tot ce-i mai bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să faci gaură în buget; află acum care sunt produsele care fac toţi banii şi, desigur, când poţi să te zgârceşti fără repercusiuni. 

Investiţii bune

Cremele de îngrijire.

Sunt cruciale pentru tenul tău (mai ales cea destinată ochilor, o zonă delicată), rămân pe faţă toată ziua şi ar trebui să aibă efecte vizibile… La aşa pretenţii, însă, e cam greu să găseşti ceva care să nu te coste ceva mai mult, raportat la bugetul alocat altor produse. Efectele imediate, ingredientele active ( de exemplu, banala vitamină C, care are nevoie de un procedeu complicat pentru a fi stabilizată) sau „exotice” costă mult, chiar şi în cazul producătorilor de cosmetice de larg consum, nu doar pe segmetul de lux sau sau cel de produse profesionale.

Fondul de ten şi pudra.

E adevărat că le aplici peste o cremă de faţă sau o bază, dar tot le porţi pe faţă toată ziua. Şi pot provoca iritaţii, coşuri sau alte reacţii neplăcute. Nu în ultimul rând, e importantă textura, de aceasta depinzând aspectul pielii după aplicare. Aşadar, alege fondul de ten ce ţi se potriveşte şi-ţi îndeplineşte cerinţele (acoperire bună, culoare uniformă, aspect natural); un produs cu preţ foarte mic ar putea da greş, fiind necesară achiziţionarea unor produse complementare. Cât despre pudră, tot aspectul final al pielii trebuie să primeze, nu preţul. În plus, o pudră de calitate o să te ţină mult!

Rujul şi fardul.

E adevărat că „îţi faci treaba” şi cu unele de câţiva lei, cumpărate din buticuri, însă eşti deja resemnată la gândul că nu vei avea parte de aspectul dorit şi nici de rezistenţă prelungită . Principiul „mai multe şi mai ieftine” nu se aplică aici, mai bine îţi iei doar câteva rujuri, dar de calitate, şi le combini după bunul plac.

Strânge cureaua…

Demachiantul / soluţia pentru curăţarea feţei.

Sigur, fiind că e vorba de pielea ta, nu ar trebui să iei în calcul doar costul atunci când le alegi, mai ales dacă ai de-a face cu un ten sensibil. Însă majoritatea  acestor  produse, precum demachiantul,  rămân pe piele doar câteva zeci de secunde, urmând apoi să fie clătite cu apă. Ia în calcul tipul de ten, obiceiurile zilnice, problemele cu care te confrunţi şi caută ingredientele care răspund nevoilor sale – vei fi surprinsă să constaţi că, pe etichetele unor produse cu preţuri mici, apar ingrediente „premium” disponibile până nu de mult doar în cosmeticele scumpe.

Creionul de pleoape.

Teoretic, orice atinge zona ochilor, ar trebuie să fie de foarte bună calitate. Numai că există calitate şi la preţuri mici! Cumpără întotdeauna din locuri recunoscute, care comercializează produse de provenineţă verificată. Cât despre criteriul de alegere a creionului, excluzând culoarea, e chiar simplu: verifică să aibă vîrful moale şi cremos.

Mascara.

Aceeaşi recomandare pentru mascara precum în cazul creioanelor: ai grija să provină dintr-o sursă cunoscută. În rest, dat fiind că e valabilă cam trei-şase luni de la deschidere, nu e cazul să cheltuieşti o avere pe mascara. Totuşi, pentru a-i mări eficienţa, ar fi bine să îţi cumperi un cleşte pentru ondularea sprâncenelor. Nu va fi un efort financiar prea mare, acum că ai învăţat să economiseşti!

Ce alte trucuri de smart shopping poţi să ne recomanzi?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.