#SkinCocktail, sau cum combini corect produsele de îngrijire

Keep Calm si ofera tenului tau un #skincocktail pe cinste…

Ce este un #skincocktail? În principiu, e ceea ce facem în fiecare zi, când aplicăm rând pe rând produsele de îngrijire a tenului. Suprapunerea mai multor formule de îngrijire ajută la o mai bună absorbție a acestora, dar este importat nu doar sa alegi cele mai bune formule, ci și să respecți o anumită ordine. Cum ar fi…

„Un Cosmo pentru ten perfect, vă rog!”Foto: Jeffrey Westbrook / StudioD

1 Esență

Acest lichid revigorează pielea după curățare, susține Jenna  Walsh, expertă în îngrijirea tenului la Heyday, Los Angeles. Consideră-le gheața din băutura ta răcoritoare. Îmbibă o dischetă de bumbac cu o formulă bogată în ingrediente hidratante precum ceramide sau apă de trandafiri, apoi tamponează-ți delicat toată fața.

2 Serum

Asemenea lichiorului, această formulă este puternică. Ar trebui să conțină activi care să vizeze pricipalele probleme ale pielii, precum acneea, hiperpigmentarea, ridurile fine sau deshidratarea, spune dermatologul Dendy Engelman. Aplică-l înainte ca esența de dinainte să se usuce, pentru că pielea are o capacitate mai mare de absorbție.

3 Cremă

O băutură echilibrată include și o componentă apoasă – un tonic sau suc – și de asta are nevoie și pielea sănătoasă. Oferă-i tenului tău doza de H2O sub forma unor ingrediente precum acidul hialuronic sau glicerina. Crema din paharul nostru are în plus vitamina E hrănitoare și extract de semințe de in.

4 Ulei

Acest pas reprezintă cireașa de pe cocktail. „Uleiurile pot pătrunde prin cremă, dar nu și invers, deci se aplică ultimele,” spune dermatologul Yoon-Soo Cindy Bae, profesor asistent clinic la Universitatea din New York. Iar uleiurile conțin din belșug lipide, care acționează ca o barieră pentru a menține hidratarea în profunzime.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.