#SilverHair, trendul care (încă) rezistă!

Caută după #SilverHair și vei vedea instant sute de poze cu femei care și-au vopsit părul în nuanțe reci de argintiu. O bună prietenă a acceptat provocarea (de)colorării în gri și ne-a povestit cum a decurs totul.

„Visam dintotdeauna la două lucruri: să trăiesc în New York și să am un păr fain, care să mă scoată în evidență. Iar când mi s-a oferit ocazia să mă mut în Marele Oraș, cu doi ani în urmă, am acceptat-o instant și am început să fiu cu ochii în patru căutând inspirație pentru părul meu. Încercasem deja stilul ombré, ba chiar și negru-tăciune. De data asta, însă, îmi doream ceva care să mă definească, iar #GrannyHair era în mare vogă.

Am avut ceva rezerve, desigur: Oare o să mă mai simt sexy în preajma soțului meu? (La urma urmelor, alte femei dau bani grei ca să scape de firele albe.) Oare eu, ditamai specialista în Marketing aș mai fi luată în serios de clineți? Dar vulpițele argintii Kylie Jenner, Hilary Duff și Rihanna m-au făcut să merg mai departe și să mă programez la un salon newyorkez pe care îl urmăream de mult pe Instagram.

Grație experiențelor mele anterioare cu vopsitul, părul meu închis la culoare (acum aproape de brunetul meu natural) era destul de slăbit. Pentru a evita să-mi ardă părul, am avut parte de trei reprize de decolorare și nuanțare în argintiu (fiecare a durat între 60 și 90 de minute, de la aplicare și până la spălare). Patru ore mai târziu, eram gata pentru marea schimbare.

Mi-a. Plăcut. La nebunieeee! Era nuanța perfectă de argintiu, cu o urmă subtilă de turcoaz la capete. Soțului meu i-a plăcut la nebunie (de fapt, și el și-a decolorat părul câteva săptămâni mai târziu), iar clienții mei au avut reacții entuziaste sau îmi spuneau că e genul de schimbare pe care persoanele creative ar face-o.

Întreținerea nuanței, însă, a fost altă treabă: șampoanele și balsamurile cu bază violet, măștile săptămânale anti-îngălbenire, retușurile lunare la salon (destul de costisitoare, dealtfel). După vreon opt săptămâni, m-am lecuit definitiv. În loc să mă țin de argintiu, am început să experimentez noi nuanțe. Mi-am vopsit părul în nuanța „teal” (un fel de turcoaz) înainte de o vacanță petrecută în Caraibe. Când s-a decolorat, l-am făcut roz ca vata de zahăr.

PRODUSE PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI GRI:

Astăzi aștept să nasc primul meu copil… brunetă. Faza #GrannyHair a fost trecătoare, dar astea e super în materie e colorarea părului: este o cale simplă să te exprimi, și poți renunța oricând dacă nu-ți mai convine – iar pozele de pe Facebook și Instagram vor rămâne dovezi de netăgăduit că ai fost rebelă la un moment dat.”

Text: Kate Asaraf

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.