Shopping: cum testezi produsele de beauty

Mergi la shopping cu amica ta și ți se pare firesc să vă luați amândouă aceeași chestie, deși e puțin probabil să vi se potrivească amândurora. Iată cum se testează corect (și în siguranță) produsele de machiaj:

 

Fondul de ten. Îl aplici pe dosul mâinii, dar, surprizăăă…, pe față nu se potrivește! În primul rând, din cauza diferenței între pielea mâinii și ten, atât ca nuanță cât și din punctul de vedere al suprafeței – fiecare dintre ele absoarbe diferit formula -, însă nepotrivirea poate veni din cauza expunerii la o lumină total diferită de cea la care te expui în majoritatea timpului, purtând machiaj. Deci, dacă nu cumva lucrezi într-un mall (unde luminile, în special în parfumerii/raioanele de makeup), caută să vezi cum arată produsul pe piele (aplică puțin pe mandibulă) la LUMINĂ NATURALĂ, chit că va trebui să te scuzi vânzătoarei și să revii după ce vei fi părăsit un pic incinta.Rujul. Când vezi cum arată testerul expus, nici nu-ți vine să-l atingi cu mâna, darămite să-l aplici pe buze. Și bine faci, pentru că astfel nu riști să te alegi cu herpes. Însă nici nu poți cumpăra rujul fără să-l încerci, deoarece textura te poate nemulțumi. Teoretic, îi poți cere consultantei de raion să igienizeze produsul pentru tine (se taie o felie subțire din baton), pentru ca apoi să aplici pe buze puțin ruj, folosind o pensulă sterilă sau măcar un bețișor cosmetic.

Mascara. Testarea unui rimel în magazin este o sursă „numai bună” de propagare a conjunctivitei, așa că nu-ți recomandăm să folosești testerul pe propriile gene. În plus, este foarte puțin probabil ca formula să fie fidelă celei originale, dat fiind că produsul a fost deschis și închis în repetate rânduri, iar aerul pătruns în recipient să fi deshidratat total mascara. Cel mai sigur ar fi să o cumperi (ai grijă să poarte încă sigiliul) din surse de încredere (nu de la chioșcuri, magazine care nu sunt de profil sau vânzători ambulanți), pentru că în general face ceea ce promite.

Alte produse. Nu testa niciodată produse care vin în recipiente în care poți introduce degetele, deoarece sunt 100% contaminate și este imposibil să fie igienizate. Deci, dacă vrei să cumperi un fard cremos, o cremă de față sau de corp, scrub, etc., rezumă-te la a privi doar ce-i în recipient, eventual și la a mirosi produsul. Cât despre aplicarea produsului pe pielea mâinii, o poți face doar dacă TE SPELI PE MÂINI IMEDIAT, însă nu te poți aștepta să evaluezi corect efectele acestuia, formula fiindu-i compromisă din cauza miilor de mâini cu care a intrat în contact.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.