Sfaturi pentru un machiaj perfect în zilele caniculare de vară

By  | 

Dacă la birou ești protejată de răcoarea aerului condiționat, în concediu nu te mai poți bucura de acest lux. Vei petrece mare parte din zi vizitând un oraș nou, relaxându-te prin parcuri și la terase… și sperând că machiajul va rezista. Pentru a nu întâmpina probleme, ți-am pregătit o listă de lucruri pe care trebuie să le faci (sau să nu le faci).

Pregătește-ți tenul pentru caniculă și soare

Pentru ca machiajul să reziste, aplică o cremă hidratantă potrivită tenului tău și care neapărat să conțină SPF. Apoi, aplică un strat subțire de primer pentru ten uleios.

Alege produse pudră

Dacă folosești produse de machiaj pe bază de cremă (cum ar fi fondul de ten), optează vara aceasta pentru cele pe bază de pudră – acestea rezistă mai bine la umezeală în loc să „alunece” de pe față.

Evită aspectul „dewy”

În zilele călduroase, evită produsele descrise ca „dewy” sau „illuminating” sau care sunt destinate persoanelor cu tenul uscat. Acestea oferă un aspect lucios, care va accentua orice strălucire. În schimb, optează pentru produse cu finish mat.

Nu aplica un strat gros de make-up

Fie că vorbim de primer, fondul de ten sau pudră, evită să aplici un strat gros. Dacă este nevoie de o acoperire mai mare, așteaptă câteva minute (în timp ce îți fardezi ochii, de exemplu), apoi revino cu încă un strat.

Nu uita să ai în geantă șervețele

Dacă simți că ai transpirat sau că ai pielea lucioasă, niciodată nu aplica încă un strat de pudră! În schimb, tamponează ușor pielea cu un șervețel.

 

Citește și: Cele mai comune greșeli vestimentare pe care le facem pe caniculă 

Citește și: Cum obții (și prelungești) un bronz perfect 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *