Sfaturi de ingrijire pentru parul cret

Toată lumea îţi admiră buclele, iar tu zâmbeşti şi mulţumeşti frumos pentru complimente, însă doar tu poţi şti câtă bătaie de cap îţi dau ele. Să ai părul creţ poate fi o mare pacoste dacă nu ştii să îl îngrijeşti aşa cum trebuie.

Părul creţ este în general foarte uscat.

De aceea are nevoie de o hidratare mai puternică. Pe lângă şampon şi balsam foloseşte săptămânal şi o mască hrănitoare, care îl mai înmoaie şi îţi defineşte buclele.

Dacă preferi să foloseşti tratamente făcute în casă îţi recomandăm cu încredere o mască 100% naturală. Alege două sau trei dintre următoarele ingrediente, pe care le amesteci într-un bol şi le aplici pe părul umed. Le laşi timp de aproximativ 20 de minute, după care îţi clăteşti părul. Cele mai bune ingrediente pentru masca de păr făcută în casă: avocado, banane, miere, gălbenuş de ou, maioneză, ulei de măsline, ulei de argan, ulei de cocos.

Cum să îţi aranjezi părul creţ.

Majoritatea stiliştilor îţi recomandă să eviţi să îţi pepteni buclele, mai ales cu peria. Trebuie să foloseşti un piepăn cu dinţii rari atunci când vrei să îl aranjezi şi să nu faci abuz de el dacă  vrei să nu ai părul ”mare”.

Evită uscarea cu feonul

Şşi chiar şi uscarea cu ajutorul prosopului pentru că îţi poate desface buclele şi crea pre mult volum. Fă-ţi un un turban u prosopul sau un tricou mai vechi, care să absoarbă excesul de apă, apoi fixează-ţi cărarea, foloseşte un sparay pentru descurcarea părului (găseşti în gamele de îngrijire a părului destinate copiilor) şi piaptănă-ţi cât mai puţin. Eu personal ştiu tipe care jură că nu şi-au periat părul niciodată şi că îl aranjează doar cu degetele.

Investeşte în produse de calitate.

Dacă eşti mai mereu pe fugă şi nu ai timp să îţi laşi părul să se usuce singur poţi să investeşti într-un feon cu difuzor. Toate creţele îl iubesc! E ca şi cum mai multe degete ţi-ar răsuci şuviţele de păr în acelaşi timp şi l-ar usca aşa. Deci, practic, poţi să imiţi efectul feonului cu difuzor şi cu degetele, doar că durează mai mult şi nu are acelaşi rezultat wow.

Protejează firul de păr de efectele nocive ale feonului şi foloseşte uleiuri de protecţie termică şi întotdeauna treapta cea mai mică de căldură.

Părul creţ este un păr cu nevoi speciale

Aşa că îţi recomandăm să foloseşti doar game de produse de îngrijire a părului speciale pentru tipul tău. Ele îţi vor hrăni părul, aşa cum ai nevoie, şi vor ajuta la definirea buclelor. În plus, nu vei simţi nevoia să îl spelia atât de des, aşa cum o făceai când foloseai mai multe produse de styling în acelaşi timp.

În final îţi prezentăm un clip haios realizat de Buzz Feed, ca să faci şi haz de necaz de problemele cu care te confrunţi…zilnic, fată cu părul creţ!

 

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.