Sfaturi anti-aging. Cifrele de care să ții cont

Deși procesul de îmbătrânire este normal, nimeni nu se bucură când semnele trecerii timpului îi apar pe față și corp. Pentru a arăta tânără cât mai mult timp, există câteva numere de care trebuie să ții cont.

1 porție de alimente bogate în omega-3 pe zi. Asta înseamnă în jur de 17- grame de somon, nuci sau avocado. Omega-3 are efect anti-inflamator, ceea ce îți ajută pielea să arate sănătoasă mai mult timp. În plus, o menține hidratată.Citește și: Alimentația potrivită dacă vrei o piele strălucitoare 

2-3 picături de serum. Cantitatea poate părea mică, dar aceste produse sunt foarte concentrate, deci nu ai nevoie decât de puțin pentru a te bucura de beneficiile pe care le aduc. De asemenea, dacă serumul tău conține ingrediente precum alpha hydroxy acid, o cantitate prea mare poate irita pielea.

4 zone unde trebuie să aplici crema de ochi: sub ochi, pe pleoapă, la colțul intern al ochiului și la colțul extern. Dacă tenul tău este gras în zona ochilor, alege produse light.

6 – numărul maxim de luni pe care le poți aștepta dacă observi apariția petelor. Cu timpul, pielea cu pete devine mai groasă, ceea ce o face mai greu de tratat. Folosește de două ori pe zi un serum pentru albire, care ar trebui să conțină vitamina C, extract de rădăcină de lemn dulce sau soia.

50% – riscul de scădere al melanomei dacă folosești zilnic SPF 15 sau mai ridicat. Cei mai mulți dermatologi sunt de acord că SPF 30 este ideal.

0,25 – procentul de retinol cu care trebuie să începi dacă nu ai mai folosit retinol până acum. Acest ingredient crește producția de colagen, ceea ce reduce ridurile, și este considerat cel mai bun pentru a lupta împotriva îmbătrânirii tenului. Pentru că pielea se obișnuiește cu el, trebuie să începi cu o concentrație mică, pe care o crești pe parcurs.

Citește și: De ce trebuie să folosim creme diferite dimineața și seara? 

30 secunde între aplicarea produselor de îngrijire. Dacă straturile sunt aplicate prea repede unul după altul, eficacitatea produselor poate scădea.

50% – cu atât mai subțire este pielea de pe gât și piept, comparată cu cea de pe față. Din acest motiv, aceste zone îmbătrânesc mai repede, deci nu uita de ele atunci când aplici produsele anti-aging!

 

 

*articol preluat din RedBook (autor: Maddie Aberman)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.