Secretul părului impecabul – un hairstylist bun

Toate produsele din lume nu-ți pot salva părul deteriorat dacă nu beneficiezi de „magia” unui specialist – adică un hairstylist bun.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să mergi la salon pentru un look nou, iar rezultatul să nu fie cel visat? Fie că nu vorbiți aceeași limbă, fie nu are acesta destulă experiență… cert e că unul sau două eșecuri sunt suficiente pentru a căpăta o fobie de coafor. Iată ce poți face pentru a alege un hairstylist bun:

„În topul greșelilor se află lipsa comunicării. În prima fază, stilistul trebuie să efectueze o diagnoză și o consultanță corecte.  Este important ca acesta să stabilească de comun acord cu tine linia tunsorii dorite, culoarea și look-ul final”, recomandă expertul Wella Proffesionals România, Arabella Zadic.

Un aspect trecut de multe ori cu vederea este faptul că nu există un anumit număr de tunsori, ci mai multe tehnici de tunsoare. Un hairstilist bun înțelege că tunsoarea se realizează personalizat, luând în calcul mai multe caracteristici, pentru a fi ajustată și individualizată“, subliniază Zadic. „Părul încadrează fața, de aceea este important ca tunsoarea să accentueze trăsăturile simetrice și să le estompeze pe cele asimetrice.

Foto: imaxtree.com

Ce trebuie să știe un hairstylist bun? „Nu trebuie pierdută din vedere nici personalitatea, pentru a evita greșeli precum o culoare prea puternică unei persoane timide, introvertite, un blond prea deschis, argintiu pe un ten măsliniu cald cu sprâncene foarte închise, un breton drept, plin pe o față de formă pătrată, și lista ar putea continua la nesfârșit.” – Arabella Zadic, expert Wella Proffesionals România

Drama părului creț

De când lumea, fetele cu părul drept și l-ar dori ondulat, iar cele crețe, să aibă părul lins, sau măcar să-și poată domoli „coama”. Nu e imposibil; Cristina Scrisu, Brand Ambasador System Professional, îți oferă câteva trucuri de îngrijire și coafare pentru părul ondulat: „Femeile cu bucle naturale preferă un păr ușor de controlat și fără volum artificial. În general, părul ondulat își modifică forma la umiditate ridicată, deoarece firul este poros. Vara, este important să folosești produse de îngrijire și de coafare pentru definirea buclelor și pentru evitarea electrizării,” explică ea. „Fii atentă să îndepărtezi excesul de apă cu ajutorul unui prosop și să folosești uscătorul de păr setat pe intensitate mică pentru a nu electriza buclele sau a le strica forma. Dacă preferi să lași părul să se usuce natural răsucește pe degete buclele pentru a le da mai multă suplețe”, precizează Cristina Scrisu.

Oscar de la Renta
Foto: imaxtree.com

„Distribuie o cantitate mică de produs pe părul proaspăt spălat și șters cu prosopul și formează buclele. Apoi, usucă părul cu ajutorul difuzorului sau lasă părul să se usuce liber. Dacă vrei să dai textură părului și bucle bine definite, folosește produsul pe părul uscat, ”  explică specialistul System Professional.

O culoare pentru fiecare

Ultimul argument în a-ți schimba culoarea părului este acela că „ți s-a pus pata”. Nu poți trece la fapte până nu afli dacă nuanța aleasă ți se va potrivi. Hairstylistul Cristi Pascu recomandă să ținem cont de nuanța pielii atunci când ne alegem o nouă culoare de păr și ne spune care sunt combinațiile potrivite.

„Persoanele cu pielea foarte deschisă ar trebui să folosească nuanțe de blond, dar nu foarte deschis (…). Pielea foarte deschisă, în combinație cu părul foarte deschis nu arată spectaculos absolut deloc și trebuie să vii automat cu puțin contrast în imaginea ta”, spune hairstylistul, subliniind importanța machiajului în acest sens. Totodată, însă, „contrastul se poate obține fie prin a avea la rădăcină o nuanță un pic mai închisă, cum ar fi un blond închis, de exemplu, fie o culoare mai vie, cum ar fi arămiul.” explică Pascu.

Cât despre femeile cu ten măsliniu, Cristi Pascu subliniază că acestea trebuie să apeleze la culori reci sau închise, de exemplu negru. „În cazul în care își doresc nuanțe mai deschise, acestea trebuie să fie reci, bej sau maro (…)  dar nu spre roșcat. Nuanțele de roșcat pot fi folosite în cazul persoanelor cu ten măsliniu doar dacă vin în completarea unui make-up mai elaborat,” arată hairstylistul. „Dacă își doresc nuanțe deschise, pot merge de la un blond închis, dar mai rece, un blond sandre, un blond bej, pentru ca nuanțele să se deschidă ușor din ce în ce mai mult, dar spre o culoare rece, nu spre varianta de blond galben, blond auriu,” recomandă Cristi. „Un exemplu elocvent pentru tot ceea ce ține de tenul măsliniu și evoluții de culori, este Eva Mendes. Ea a avut toate culorile posibile și imposibile și este o reprezentantă clară pentru genul acesta de ten”, arată Cristi Pascu.

De nicio culoare

Părul tău proaspăt vopsit arată minunat, dar clorul din piscină, apa de mare, soarele, aparatele de coafat la cald, etc. fac nuanța tot mai ștearsă, obligându-te să te prezinți la salon mai devreme decât ți-ai propus. Violeta Pavlovici, membru în echipa Londa Professional, îți oferă trei sfaturi pentru a îngriji părul vopsit pe timpul verii:

  1. „Prelungește rezultatele colorării cu ajutorul unor produse de îngrijire special formulate pentru părul vopsit. Astfel, te vei bucura mai mult timp de o nuanță mereu proaspătă”, recomandă ea.
  2. „Mizează pe un spray de hidratare fără clătire, pentru protecția culorii. Un astfel de produs protejează părul vopsit împotriva decolorării și mătuirii culorii.”, explică hairstylistul Londa Professional.
  3. Folosește produse de îngrijire cu factor de protecție solară. Scopul produselor SPF pentru îngrijirea părului este de a proteja culoarea și de a preveni deshidratarea firelor. Acestea previn deteriorarea fibrei, oferă protecție împotriva razelor UV și mențin culoarea vibrantă,” precizează Violeta.

Părul roz e pentru toată lumea?

Atunci când o tendință ia amploare, te bate gândul s-o încerci, dar oare ți se potrivește? „Pink hair rămâne încă în tendințe. Fie că e vorba de un reflex rosé pe un blond deschis, fie că vorbim de un roz saturat ca accent de culoare”, crede Mihai Badin, hairstylist Wella Professionals.

Foto: Wella Professionals

Ce trebuie să știe un hairstylist bun? Este important să iei în considerare culoarea tenului tău. Există o nuanță potrivită de roz pentru toată lumea,” ne asigură Mihai. Iată ce tonuri de roz trebuie să alegi în funcție de tonul pielii:

  • Pentru tenul în tonuri calde, poți opta pentru o roz intens sau pentru nuanțe de roz pastelat. La fel de bine merge un blond cu accente rosé. Mizează și pe nuanţe de roz auriu care amintesc în acelaşi timp de culoarea cuprului.
  • Nuanțele de roz care se potrivesc tonurilor reci sunt hot pink și fucsia care vor îți vor scoate în evidență trăsăturile. Și nuanțele de blond ultra deschis cenușiu cu accente roz arată foarte bine.

Q: Ce șampon ar trebui să folosesc dacă am părul roz?

A: Dat fiind că baza culorii tale ale blondul, ar fi bine să te speli cu un șampon dedicat părului blond – Wella Color Recharge Cool Blonde, 49 lei, care să împiedice îngălbenirea firului, fapt ce ți-ar afecta nuanța de roz, făcând-o portocalie.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.