Secretele de frumusete ale mamei

Apa de ploaie

Pare incredibil, însă apa de ploaie reprezenta în trecut un ingredient de bază în ritualul de îngrijire. Cea mai comună utilizare era pentru spălarea şi clătirea părului (mai mult din necesitate, adică din lipsa apei potabile, dar mai tîrziu s-a preferat graţie conţinutul sărac în săruri), însă generaţiile trecute au descoperit că, în combinaţie cu lapte proaspăt, apa de ploaie era un bun remediu pentru pielea sensibilă. Apoi,  adăugînd tărîţe de grîu în apă de ploaie curată, rezulta o soluţie pentru tenul iritat sau cu pori dilataţi.

Drojdia de bere

Pîinea bună de casă e meritul drojdiei, ingredient de bază şi în cosmetica facială de pe vremuri. Amestecată cu lapte sau suc de lămîie, se folosea pe post de soluţie pentru închiderea porilor. Iar pentru a ţine în frîu tenul afectat de petele pigmentare, mamele noastre făceau un amestec de drojdi şi apă oxigenată.

Apă cu sare

Ce te-ai face dacă te-ai trezi cu cearcăne sau pungi sub ochi şi… n-ai avea atîtea creme anti-cearcăn, corector şi iluminator? Încearcă remediul acesta: dizolvă o linguriţă de sare într-un litru de apă călduţă, apoi înmoaie cîte două comprese la cinci minute, timp de un sfert de oră.

Dacă ai şi tu un secret de frumuseţe de la mama ta nu ezita să ni-l împărtăşeşti!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.