Scapa de celulita intr-o luna

By  | 

Atunci când abordezi o problemă, de obicei începi prin a-i trata cauza, iar în cazul celulitei, în afară de factorul genetic, principalele surse sunt hormonii, sedentarismul şi alimentaţia. 

Implicaţia hormonală

Poate nu ştiai, dar celulita este un simptom al unor afecţiuni hormonale, aşa cum sunt şi durerile, de exemplu. Ai observat că în ultima vreme, deşi nu ţi-ai schimbat major stilul de viaţă, celulita este super-vizibilă? Medicii avertizează că aceasta poate apărea sau se poate agrava în condiţiile existenţei unor chisturi ovariene, hipotiroidie, dar şi ca urmare a unui tratament contraceptiv nepotrivit. Prezintă-te aşadar la medic, pentru analizele anuale; altminteri, nimic din ceea ce vei face la nivel extern, în tratarea celulitei, nu va avea efect dacă nu abordezi problema din interior.

Alimentaţie cât mai sănătoasă

Cu siguranţă poţi recita în somn principiile unei alimentaţii sănătoase, însă… cu practica e mai greu! Chit că o să regreţi amarnic în momentul în care probezi o pereche de pantaloni scurţi mortali, nu te poţi abţine să nu guşti câteva chips-uri sau o prăjitură apetisantă! Din păcate, însă, exact sarea (care favorizează retenţia fluidelor în ţesuturi) şi zahărul (cel care se transformă în grăsime şi rămâne stocat în celulele de grăsime, mărindu-le volumul) sunt cei mai buni prieteni ai celulitei… ţi-e greu să renunţi complet? Ok, înţelegem, dar măcar limitează consumul la maxim 2-3 linguriţe de zahăr (orice tip, inclusiv fructoză) şi nu mai mult de 150 mg de sodiu, adică sare, pe zi. Probabil că nu ţi se pare mult şi poţi jura că-ţi pui maxim o linguriţă de zahăr în cafea şi un vârf de cuţit de sare în salată, însă aceste două ingrediente se regăsesc şi în pâine (deşi mănânci maxim două felii zilnic), mezeluri şi alimente procesate, produse de fast-food, etc. 

Apă, multă apă!

Să bei şi mai multă apă când sodiul reţine lichidul şi face celulita şi mai evidentă? Sigur, e uimitor, însă consumul celor 8-10 pahare de apă zilnic ajută la eliminarea toxinelor, reducând aspectul celulitei. Aşadar, limitând sarea şi crescând aportul de apă, anuleazi din start două dintre sursele apariţiei „cojii de portocală”.

Tratamente externe

Până nu de mult, tratamentele pe bază de cafeină erau cele mai populare în tratarea celulitei; recent, noi termeni vin să revoluţioneaze industria cosmetică: aminofilina, un compus întâlnit în medicaţia recomandată pentru astm, în combinaţie cu vitamina C (o doză zilnică constantă, de 75 mg, adică un fruct de kiwi, de exemplu) ar fi capabilă, spun expereţii, să reducă grăsimea din celule, ameliorând celulita. Un alt ingredient vehiculat tot mai des în lupta anti-celulită este retinolul, deci poţi începe să-l cauţi şi pe etichetele anti-celuliticelor, nu doar pe recipientele cu cremă anti-rid. 

Mai multă mişcare

Multe femei au senzaţia că, apelând la masaj, vor putea scăpa de celulită, ceea ce e numai pe jumătate adevărat. Masajul ajută la drenarea fluidelor blocate în ţesuturi, însă doar pentru scurt timp. Sportul, însă, poate întreţine pe termen lung aceste rezultate, deoarece pune sângele în mişcare în tot corpul. Optează pentru exerciţii cardio – poţi lupta cu celulita prin dans, de exemplu. 

Nu crezi că poţi scăpa de celulită, pentru că ai încercat de toate până acum? Fă o probă de o lună – la timp pentru a fi în formă în vacanţă, nu-ţi vei crede ochilor ce schimbări poţi face cu un minim efort, în timp atât de scurt! Secretul e să combini toate aceste măsuri, numai aşa funcţionează! 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *