Sanatatea unghiilor: probleme de sezon

Nu te preocupă sanatatea unghiilor tale până nu te confrunți cu o problemă. Iar vara, acestea se țin lanț… Iată care sunt și cum poți să le eviți.

Vara este momentul în care unghiile sunt oarecum în focus, majoritatea dintre noi fiind tentate să le colorăm în funcție de ocazie, ținută sau dispoziție. De multe ori, apariția unor probleme ce țin de sănătatea unghiilor ne pot pune bețe în roate:

Unghii îngălbenite. Căldura excesivă și expunerea prelungită la soare poate arde lacul chiar pe unghiile tale, urmând ca, după ștergerea culorii, să rămână o ușoară nuanță gălbuie pe patul unghiei. Teoretic, un lac special pentru albirea unghiilor (găsești chiar și la farmacie) te poate ajuta să scapi de gălbeneală. Practic, poți face asta și cu puțin bicarbonat de sodiu ori cu apă oxigenată.

Pentru a preveni colorarea unghiilor în gălbui, ai grijă să aplici două rânduri de lac-bază înainte de cel colorat (și alege culori deschise, care nu atrag căldura); vei crea astfel un strat protector între ojă și unghie. Încă ceva… Dacă unghiile ți se îngălbenesc de la fumat, le poți curăța cu sare de lămâie sau le poți freca cu o felie de lămâie.

Unghii subțiate și casante. Nu e nevoie să-ți mai spunem că aplicarea de unghii cu gel slăbește groaznic unghia naturală și afectează sănătatea unghiilor pe termen lung… Dacă nu acesta este motivul pentru care unghiile tale se rup și se îndoaie ca o coală de hârtie, poți blama inclusiv clorul din piscină și aerul condiționat. Renunță la ojă o vreme și folosește un tratament întăritor zilnic, timp de una-două săptămâni. Nu în ultimul rând, alege-ți cu mai mare grijă lacul de unghii.

Cuticule zdrențuite. Tot apa clorinată ori sărată poate usca excesiv pielea, și prin urmare, unghiile. Obișnuiește-te să îți hidratezi seară de seară pielea cu o cremă pentru mâini și cuticule sau un ulei hrănitor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.