Șamponul anti-mătreață: un produs inovator pentru combaterea rapidă a mătreții

Mătreața este o problemă foarte frecventă, care apare sub două forme: uscată și gras.

Mătreața uscată este caracterizată de fulgi albi uscați ce se desprind de scalp din cauza activității insuficiente a glandelor sebacee. Mătreața grasă mai este numită dermatită seboreică și este caracterizată de o crustă albă sau gălbuie apărută la nivelul scalpului, care rezultă din producția excesivă de sebum.

Pentru a combate această problemă ce afectează 50% din populație, specialiștii au conceput șampoanele anti-mătreață. Acestea se împart în:

Șampon dermatologic 

Acest tip de șampon conține componente specifice care inhibă producerea ciupercii și ameliorează inflamația. Un astfel de produs are contraindicații și efecte secundare, deci este utilizat numai conform instrucțiunilor unui medic. În plus, acest tip de remediu este indicat doar pentru mătreața în exces.

Șampon cosmetic

Un astfel de remediu poate fi utilizat fără prescripția medicului. Nu conține substanțe agresive, dar se bazează pe ingrediente active care normalizează activitatea glandelor sebacee și previn procesul inflamator. Acest tip de șampon este potrivit pentru formele ușoare ale bolii, precum și ca terapie de susținere după cursul principal de tratament.

Un șampon anti-mătreață https://makeup.ro/categorys/723554/ trebuie să conțină piroctonă olamină și zinc. Primul ingredient are efecte antiinflamatorii și antifungice, în timp ce zincul are proprietăți antibacteriene.

Șampoanele pe bază de ingrediente naturale, de regulă, aparțin celor cosmetice. Acestea conțin uleiuri și extracte – de exemplu, ulei de arbore de ceai, mușețel, extracte de urzică – precum și alte componente care pot îmbunătăți starea scalpului, combate mâncărimea și inflamația și care au un efect antibacterian.

Cum se folosește șamponul anti-mătreață

Pentru a nu agrava și mai tare problema, nu este recomandat să vă spălați părul cu apă prea fierbinte. Aplicați șamponul cu mișcări ușoare de masaj, apoi lăsați-l să acționeze timp de câteva minute pentru ca ingredientele active să acționeze cât mai eficient, după care clătiți bine cu apă.

Durata utilizării produselor anti-mătreață este individuală. De obicei, cursurile specializate de tratament durează aproximativ o lună. După cursul principal de tratament, se recomandă o dată pe săptămână utilizarea remediilor anti-mătreață, pentru a susține efectul tratamentului anterior. Aceste produse pot fi prescrise numai de un medic – pot fi atât șampoane dermatologice cu o compoziție mai puțin concentrată și specifică, cât și șampoane cosmetice.

Alegerea și utilizarea corectă a șamponului anti-mătreață va contribui la combaterea rapidă și eficientă a problemei, astfel încât părul va avea un aspect sănătos și bine îngrijit.

Sursă: SEO Power
Sursă foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.