Sampon pentru par gras homemade

Vrei să renunţi la şamponul din comerţ şi să îţi faci singură unul? Vei fi surprinsă să afli cât de simplu este!

Din ce în ce mai multă lume alege să folosească produse de îngrijire homemade, motivul principal fiind dorinţa de a renunţa la numeroasele chimicale ce pot fi găsite în produsele de pe piaţă.Înainte de a începe, trebuie să ştii că şamponul homemade îţi va curăţa părul poate chiar mai bine decât unul obişnuit, însă nu va fi atât de consistent şi nici nu va face la fel de multă spumă. Şampoanele pe care le cumperi din magazine au diferite ingrediente pentru a face spumă, însă nu ai nevoie de ele pentru ca părul tău să fie curat şi sănătos.

Acum, să trecem la treabă! Pentru un şampon gras homemade, vei avea nevoie de 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de oţet de mere şi 450 ml de apă fierbinte.

Amestecă jumătate din cantitatea de apă cu bicarbonatul de sodiu şi ai grijă ca acesta să fie dizolvat complet. Apoi, amestecă restul deapă cu oţetul. Le poţi turna pefiecare într-o sticlă goală sau într-un bol.

După ce ţi-ai pieptănat bine părul, udă-l şi toarnă pe cap amestecul cu bicarbonat, apoi masează bine, atât la rădăcină, cât şi pe lungimea părului. Clăteşte părul, apoi fă acelaşi lucru, dar folosind apa cu oţet.

Cantitatea de mai sus ar trebui să îţi ajungă pentru 4-5 spălări, însă contează şi lungimea părului tău. Ai grijă să nu pui prea mult bicarbonat de sodiu (sau să îl laşi nedizolvat), pentru că va lăsa reziduri albe inestetice pe firele de păr.

Ce zici, o să încerci şi tu acest şamponhomemade pentru păr gras?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.