Ruj vs. gloss vs. lip stain. Pe care il alegi?

 

Există pe piaţă produse cosmetice pentru toate gusturile – trebuie doar să ştii pentru ce e bun fiecare şi cum să îl foloseşti. Dacă îţi doreşti buze mai pline, senzuale şi colorate, ai la dispoziţie o gamă largă de rujuri, glossuri şi lip stain-uri.

Iată câteva informaţii despre fiecare:

Lip gloss-ul nu este potrivit doar pentru adolescente. Cele mai multe dintre noi ne-am obişnuit cu această idee pentru că a fost poate primul produs cosmetic pentru buze pe care mamele ne-au lăsat să îl folosim. Însă există o varietate mare de glossuri şi vei găsi cu siguranţă unul potrivit pentru tine.

Unele glossuri sunt foarte pigmentate, în timp ce altele au un aspect mai natural. Unele sunt simple, în timp ce altele au sclipici în ele. Şi să nu uităm de SPF! Încearcă să alegi un produs care să îţi protejeze şi buzele.

Este potrivit persoanelor cu buze uscate, pentru că tinte să fie mai hidratant. Dar dacă îţi doreşti o culoare care să dureze mult, nu este cel mai recomandat produs. În plus, se întinde destul de repede. De asemenea, ai grijă la vânt! Dacă glossul este ceva mai gros, cu siguranţă părul ţi se va lipi de buze.

COSMO tip: Foloseşte gloss transprarent pentru ca buzele tale să pară mai pline. Secretul este să aplici doar puţin, pe mijlocul buzelor.

Rujul este produsul de buze cel mai folosit de femeile din toată lumea, cu o varietate foarte largă de nuanţe. La început, acesta era mat, iar culoarea era foarte puternică, însă în prezent există foarte multe tipuri din care să alegi. 

Fie că îţi doreşti un ruj mai lucios, unul strălucitor sau unul cu finisaj satinat, cele mai multe firme cosmetice au 30-40 de tipuri diferite de ruj.

Este potrivit oricărei femei care doreşte o culoare diferită a buzelor, dar evită-l dacă vrei ca aceasta să se menţină mult. Mai există, de asemenea, rujuri care promit să arate bine toată ziua, însă nu sunt recomandate persoanelor cu buze uscate.

Lip stain-ul este un produs mai nou, dar foarte bun. La fel cum buzele tale sunt pătate după ce bei vin roşu sau după ce mănânci zmeură, şi lip stain-ul „pătează” buzele. Am putea spune că este un ruj foarte rezistent (rezistă chiar şi 12 ore!), sub formă lichidă, mat.

Pentru că rezistă atât de mult, este important să ai grijă cum îl aplici. Dacă te-ai grăbit şi ai dat puţin pe lângă, nu se poate şterge pur şi simplu, ci trebuie să te demachiezi şi să îl aplici iar. În plus, poate usca buzele, deci este recomandat să foloseşti şi balsam de buze înainte.

Este potrivit pentru persoanele care îşi doresc o culoare puternică timp îndelungat sau celor cărora nu le place să simtă mereu ceva pe buze. Dacă ai buzele uscate sau crăpate, însă, evită să îl foloseşti pentru că va atrage atenţia asupra oricărui defect al buzelor tale.

Ţine minte! Când cumperi orice produs pentru buze, testează-l pe mână. Nu vrei să te trezeşti cu herpes sau vreo infecţie nu? Doar în cazul în care produsul este nou, deschis în faţa ta, eşti în siguranţă.

Tu ce preferi să foloseşti? Gloss, ruj sau lip stain?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.