Ritual de îngrijire pentru decolteu

Chiar dacă purtăm mască, dar și haine mai groase, nu înseamnă că nu ne putem pune în valoare atuu-rile. Vei purta mai des… decolteu.

Respecți cu sfințenie ritualul de îngrijire a tenului, dar dacă acesta se oprește cel mult la baza gâtului, își spun din start că am pornit cu stângul. Una dintre primele reguli pe care cosmeticiana mea mi le-a „imprimat” în memorie este aceea că îngrijirea tenului nu ar trebui să se oprească la gât sau, mai rău, pe muchia bărbiei, ci ar trebuie să se extindă pe decolteu. Și dacă stai să te gândești, este exact zona de pe corp unde apar riduri, pete, zone decolorate, etc. Exact ca pe față. Apoi, ambele zone beneficiază de expunere sporită la soare și alți factori externi, prin comparație cu restul pielii. Și asta nu sunt singurele argumente.

Ce e bun pentru ten…

… este, prin urmare, perfect și pentru prelungirea sa, decolteul. Că vorbim de produsele de curățare, exfoliere, tonifiere și hidratare, tot ce aplici pe față cu un scop anume ar trebui să fie folosit și în îngrijirea decolteului – care se întinde, ca să ne înțelegem, până la mamelon. Astfel, vei preveni una dintre cele mai comune neplăceri cu care se confruntă la un moment dat femeile: diferențe majore între aspectul tenului și cel al pielii din imediata vecinătate. Ingredientele cu reputație solidă în îngrijirea feței – retinol, antioxidanți, acid hialuronic, colagen, etc. – devin astfel aliați de bază în combaterea ridurilor, petelor sau pielii terne, pe care cel mai probabil ai ales să le camuflezi cu haine până-n gât.

Skincare „de nișă”

O scurtă plimbare prin raionul de îngrijire , fie el fizic sau virtual, va scoate la iveală un „sector” timid, dedicat îngrijirii feței, gâtului și decolteului. Ignorate pe nedrept, aș adăuga (am făcut noi o selecție pentru tine)! Asta nu înseamnă, însă, că doar aceste produse sunt potrivite pentru zona decolteului. Este al doilea sfat pe care specialista mi l-a încredințat, și anume că produsele de față sunt potrivite pentru îngrijirea pieptului, în timp ce multe dintre produsele de corp (de exemplu scrub-urile foarte aspre), ar putea fi prea dure pentru pielea atât de fragilă din această zonă. Iar ca să înțelegi cât de delicată este pielea decolteului, trebuie să-ți spun că aceasta poate fi lesne comparată cu zona ochilor, fiind la fel de săracă în glande sebacee, deci este mult mai sensibilă chiar și decât pielea feței.

Aceleași reguli

Unul dintre cei mai temuți inamici ai pielii rămâne soarele, iar acesta nu face ravagii doar la nivelul tenului. Decolteul este mai mereu la vedere în timpul verii, când soarele arde puternic, și mai mult ca sigur nu aplici o cremă e protecție dacă nu mergi la plajă (sau te rezumi cel mult la protecția feței). Asta înseamnă că decolteul tău este deja în dezavantaj major față de tenul tău. Folosește o loțiune facială cu SPF minim 30, pe care să o aplici în fiecare zi, atât pe față, cât și pe piept.

Gravitația, bat-o vina!

Mai toate produsele pentru îngrijirea gâtului și decolteului promit susținerea fermității, dar fetele cu bust generos știu mai bine: cu cât numărul cupei e mai mare, cu atât pielea decolteului este mai afectată de gravitație. De aceea, pe lângă purtarea unui sutien adecvat, este esențială abordarea unui ritual de îngrijire completă, care să combată ridurile și lăsarea pielii, chiar dacă aceste semne nu sunt atât de vizibile. Totodată, la fel ca în cazul tenului, masajul face minuni; îl poți executa în momentul aplicării produselor de îngrijire, pentru a stimula circulația, favorizând astfel și penetrarea formulelor.

Meniu special

Pregătește-ți bluza cu cel mai adânc decolteu…

decolteu

Masca pentru sâni fermi. Teaology White Tea Miracle breast mask, 43 lei; Exfoliere. Absolution La Creme Gommante soft scrub for face&neck, 149 lei; Bustul sus. Clarins Bust Beauty Extra-Lift gel, 214 lei; Decolteu „beton”. Perricone MD Cold Plasma Sub-D/Neck firming&tonning neck cream, 439 lei; Sun-kissed. Institut Esthederm Sun Sheen sun kissed powder for face&decolette, 205 lei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.