Ritual de frumusețe în vacanță

Atunci când pleci în vacanță, jumătate din bagaj sunt cosmeticele, însă niciodată nu ajungi să le folosești pe toate. Iată ce nu trebuie să omiți și peste ce poți sări în ritualul tu de frumusețe din perioada concediului.

 

Ritual facial

PUNE ÎN TRUSA DE VACANȚĂ:

Mănușă pentru curățarea feței + produs pentru curățarea tenului + cremă universală pentru față + SPF 50

Teoretic, e tot ce-ți trebuie pentru un ritual facial rapid și eficient. Intră sub duș și spală-ți fața de machiaj, apoi continuă cu corpul pentru a da răgaz porilor să se deschidă. Pune apoi o cantitate mică din gelul de spălare pe mănușă și fricționează tenul cu mișcări circulare. La final, clătește bine cu apă rece, astfel încât porii să se închidă. După ce te ștergi pe corp, poți deja să aplici crema de față (nu e musai să folosești una de zi și una de noapte, se descurcă și o cremă hidratantă universală, însă pentru zi va trebui să adaugi și un produs cu SPF peste).

ADAUGĂ ȘI… O mască multi-funcțională

Îți poți procura măști ambalate individual, astfel încât să nu îngreunezi bagajul. Pentru că problemele cele mai frecvente sunt uscarea pielii, arsurile minore ale tenului sau lipsa strălucirii și fermității, ar fi bine să cauți un produs cu cât mai multe funcții. Câte? Nu e necesar și nici nu ai timp să aplici o mască zilnic, așa că n-ar trebui să iei mai mult de trei plicuri pentru o săptămână de vacanță.

 

Ritual capilar

 

PUNE ÎN TRUSA DE VACANȚĂ: Balsam fără clătire / ulei de păr + perie plată + fixativ travel-size

De ce nu și șampon? E foarte simplu: fiind un produs a cărui menire este să curețe scalpul și părul de grăsime, nisip, sare, reziduri de produse de coafat…, te poți folosi foarte bine și de cel disponibil în camera de hotel, cu o formulă simplă, dar eficientă în misiunea sa. În plus, îl ții pe păr circa 5 minute, după care îl clătești, deci slabe șanse să-ți afecteze părul. Excepție face cazul în care te confrunți cu mătreața și trebuie să utilizezi un șampon special.

Pentru a trece la pasul al doilea, poți sări peste balsamul aplicat la duș (sau îl poți folosi pe cel din dotarea hotelului) direct la ștergerea părului cu prosopul și aplicare unui produs leave-in (cu cât ai părul mai ud, cu atât produsul va fi mai diluat, deci scapă de excesul de apă): balsam fără clătire sau, dacă nu te coafezi după asta, ulei de păr (uleiul efectiv „prăjește” părul dacă folosești aparate pe bază de căldură la coafat).  Acesta din urmă îți va fi de folos și pentru a-ți hidrata vârfurile uscate/despicate.

Pentru a-ți aranja părul – deși prins într-un coc ar fi perfect -, te poți descurca de minune cu o perie din peri naturali, cu care să-ți orientezi părul în timpul uscării cu foehnul, iar apoi să aplici un pic de fixativ (după ce părul ajunge la temperatura camerei, nu imediat ce ai oprit uscătorul).

ADAUGĂ ȘI: Accesorii pentru păr

O bentiță, o clamă-bijou sau, de ce nu, un colier pentru păr, te-ar scăpa de corvoada aranjării părului în vacanță.

 

Ritual corporal

PUNE ÎN TRUSA DE VACANȚĂ: Mănușă exfoliantă + Cremă de corp cu SPF + Ulei de corp

Nu e loc (nici măcar fizic vorbind) de scrub-uri, geluri de duș hidratante ori ulei de duș. Folosește gelul de spălare din baia camerei de hotel, iar de celulele moarte vei scăpa foarte ușor cu mănușa de duș. E foarte important să nu uiți de uleiul de corp, cu care să aduci pielea la un nivel optim de hidratare după duș. Cât despre crema cu SPF, aceasta trebuie aplicată înainte să pleci din hotel către plajă, deci cu o jumătate de oră înainte să te expui la soare.

ADAUGĂ ȘI: Un spray răcoritor pentru pielea

Poate fi și un tub de apă termală, cu numeroase întrebuințări, de la fixarea machiajului, calmarea pielii expuse la soare, închiderea porilor, și până la răcorirea corpului la temperaturi înalte.

 

CITEȘTE ȘI: Pleci intr-o vacanta exotica? Iata la ce sa ai grija!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.