Ritual de frumusețe: 3 chestii pe care eviți să le faci… și nu ar trebui!

Ai un ritual de frumusețe personalizat și cu greu te lași convinsă să te abați de la el, convinsă fiind de deciziile tale. Dar iată că unele lucruri se pot schimba… 

 

REGULĂ NOUĂ: Folosește ulei de față, indiferent de tipicul tenului!

Contrar logicii, aplicarea uleiurilor pe față are rolul de a echilibra fluxul de sebum, pe orice tip de ten – pentru că, dacă ai tenul gras și îl exfoliezi des, îl privezi de grăsimile protectoare, determinându-l să producă și mai mult pentru a compensa lipsa. Uleiurile destinate îngrijirii faciale furnizează hidratare de durată, hrănind și calmând pielea, și-n plus sunt extrem de ușor de folosit pentru a facilita masajul feței, necesar pentru stimularea funcțiilor pielii. Nu-ți place textura? Atunci îl poți include altfel în orice ritual de frumusețe: amesteca două-trei picături în crema de față, sau poți opta pentru un ulei mai solid, precum cel de cocos. Nu-ți spăla mâinile după ce-ți masezi fața cu ulei; hidratează-ți cuticulele și zonele cu piele dură (coatele, de exemplu). Sau aplică-l imediat după baie, masează și apoi îndepărtează  surplusul cu un șervețel.

REGULĂ NOUĂ: Folosește autobronzant „local”!

Chiar dacă e iarnă, autobronzantul e la loc de cinste în lungul tău ritual de frumusețe, mai ales când te pregătești de party sau club! Credeai că trebuie să-l folosești pentru a căpăta o nuanță uniformă peste tot? Ce zici de asta: folosește încă o mini-doză a doua zi după ce te-ai bronzat integral, dar numai pe anumite zone, pentru a contura (exact ca în cazul pomeților, cu pudra mată, închisă la culoare) decolteul, abdomenul și alte zone cu musculatură proeminentă. Nu uita, hidratarea este cheia unui bronz fără cusur – aplică o cremă hrănitoare înainte să întinzi autobronzantul, apoi folosește ulei de corp pentru a-ți pune bronzul în lumină (la propriu).

REGULĂ NOUĂ: Poți să îți parfumezi hainele!

Nu o dată ai fost atrasă de un parfum purtat de altcineva, pentru ca, odată aplicat pe pielea ta, să te dezamăgească. Sau ai constat că, la puțin timp după aplicare, aproape că nu se mai simte! Pielea ta este responsabilă pentru toate astea! Pentru a păstra intact parfumul, uită de aplicarea sa în obișnuitul tău ritual și pulverizează-l direct pe haine, unde nu poate fi influențat nici de Ph, nici de hormoni sau transpirație. Pentru a te asigura că nu pătezi lenjeria intimă sau textilele pe care aplici, poți încerca parfumul special conceput pentru haine – La Petite Robe noire Eau de Lingerie, de la Guerlain.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.