Riscurile manichiurii cu gel

Suntem încântate de o manichiură frumoasă şi vrem ca mâinile noastre să arate superb, dar te-ai gândit vreodată la ce se întâmplă cu unghiile tale atunci când apelezi la o manichiură cu gel? COSMO îți oferă toate răspunsurile.

Manichiura cu gel, folosită pentru obţinerea unui aspect uniform al unghiilor care durează mai mult timp, poate avea efecte negative pe termen lung. Iată care sunt acestea:Lampa UV

Atunci când îţi usuci unghiile sub lumină UV, există riscul apariţiei cancerului. Lămpile UV care sunt folosite pentru uscarea gelului de pe unghii cresc şansele tale de a dezvolta cancer de piele. Dacă eşti îngrijorată de acest aspect, poţi aplica loţiuni de protecţie solară cu 15 minute înainte de a pleca spre salon. Mai mult, încearcă să găseşti un salon care foloseşte lămpi LED deoarece ele emit mai puţine raze UV iar tu nu trebuie să ţii mâinile sub ele la fel de mult timp.

Partea tehnică

Dacă nu ai o manichiuristă pricepută, pot apărea tot felul de probleme în timpul procedurii. Manichiura cu gel presupune pilirea unghiei şi dacă din neatenţie pila scapă, poţi răni pielea mâinilor tale. Dacă degetele tale sunt înmuiate apoi în chimicalele folosite pentru acest tip de manichiură, ele pot intra pe sub piele, ducând la infecţii destul de serioase. Trebuie să mergi la o manichiuristă cu experienţă şi în care poţi avea încredere.

Riscul unor infecţii

Este destul de uşor să te răneşti în timpul unei manichiuri cu gel. Este nevoie de tăieturi, frecări şi piliri pentru a realiza o manichiură şi mulţi experţi în domeniul sănătăţii ne previn cu privire la tăierea cuticulelor în saloanele de manichiură deoarece creşte riscul unei posibile infecţii. Pe cât posibil, mergi la salon cu propria ta pilă şi cu propriile tale ustensile pentru realizarea acestei manichiuri. Trebuie să te asiguri eventual că salonul curăţă corespunzător ustensilele pentru unghii după fiecare clientă.

Nu forţa unghiile din gel

De multe ori, lenea sau lipsa timpului liber nu ne permit să mergem la salon pentru îndepărtarea sau întreţinerea manichiurii cu gel şi avem tendinţa de a desprinde gelul când creşte unghia naturală simţitor de mult. Acest lucru este foarte dăunător pentru unghia ta, la fel cum este folosirea unei substanţe pe bază de acetonă. Acest obiceiuri slăbesc unghia, o fac mai moale şi mai expusă exfolierii. Acetona este o substanţă dăunătoare unghiilor şi este recomandat să o foloseşti doar dacă nu ai altă soluţie. Dacă îţi ştergi unghiile cu acetonă, este indicat să te speli pe mâini şi să foloseşti o cremă hidratantă pe care să o aplici inclusiv pe unghii.

Fără excese

Trebuie să mai menţionăm faptul că pe lângă toate riscurile acestei proceduri, nu este sănătos să ai mereu unghiile din gel ori date cu ojă sau lac. Trebuie să lăsăm unghiile să respire deorece tratarea lor cu tot felul de astfel de substanţe în mod constant duc nu numai la îngălbenirea unghiei, dar o fac şi mai moale. Trebuie să ai grijă de unghiile tale aplicând creme hidratante pentru mâini sau masându-le în mod regulat cu ulei de vitamina A, menit să întărească suprafaţa unghiei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.