Reprezentanta SUA, Alexandria Mills, desemnata castigatoarea concursului Miss World 2010

By  | 

Castigatoarea, o blonda cu ochi albastri in varsta de 18 ani, a izbucnit in lacrimi in momentul in care fosta Miss World, Kaiane Aldorino, originara din teritoriul britanic Gibraltar, i-a pus pe frunte coroana invingatoarei si a condus-o catre un tron in forma unei pietre de diamant, special conceput pentru cea de-a 60-a editie a acestui concurs de frumusete, urmarit in fiecare an de peste un miliard de telespectatori.

Juriul, alcatuit din sapte foste Miss World, a decis ca pe pozitia a doua sa se claseze Emma Wareus din Botswana, iar podiumul a fost completat de reprezentanta Venezuelei, Adriana Vasini.

Purtand o rochie alba, tanara invingatoare, originara din statul Kentucky si manechin al agentiei de modele Elite, a salutat publicul prezent intr-un numar foarte mare in sala teatrului din statiunea balneara Sanya.

De-a lungul concursului care a durat peste doua ore, Alexandria Mills a declarat ca cele 30 de zile pe care le-a petrecut calatorind in China, impreuna cu celelalte 114 candidate la trofeul Miss World, au avut „un impact major” asupra vietii ei.

Concursul a debutat printr-un spectacol grandios, care a adus in scena numerosi dansatori si muzicieni chinezi de etnie Li, care traiesc pe insula tropicala Hainan, unde aceasta finala a fost organizata pentru a cincea oara in ultimii opt ani.

Inainte ca cele 115 concurente sa intre in scena, imbracate in costumele lor nationale, pentru a interpreta „Dansurile lumii”, spectatorii au putut viziona un montaj video despre sejurul pe care finalistele l-au petrecut in China, unde au vizitat Marele Zid Chinezesc si stadionul olimpic „Cuib de pasare” din Beijing, dar si despre cateva sedinte de shopping pe care le-au facut in centrele comerciale din Shanghai.

Reprezentanta Norvegiei, Mariann Birkedal, in varsta de 23 de ani, favorita caselor de pariuri inainte de inceperea concursului, a terminat competitia intre primele sapte finaliste.

Un titlu acordat Norvegiei ar fi putut nemultumi guvernul de la Beijing, deja extrem de iritat de atribuirea in urma cu trei saptamani a premiului Nobel pentru pace, care va fi inmanat la Oslo, disidentului chinez aflat in inchisoare, Liu Xiaobo.

Organizatorii concursului Miss World pun accentul pe aspectul filantropic al evenimentului.

Miss „Beauty with a Purpose”, reprezentanta Kenyei, Natasha Metto, care a participat in tara ei la campaniile organizate de asociatiile medicale impotriva unei epidemii cauzate de un parazit, a fost selectionata printre ultimele 25 de finaliste.

Violonista irlandeza Emma Waldron, care a castigat concursul de talente si care s-a clasat printre ultimele cinci finaliste, a impresionat publicul, pe care l-a salutat in limba chineza, in timp ce Miss China, Xiao Tang, s-a exprimat adeseori in limba engleza.

Romania a fost reprezentata in finala concursului Miss World 2010 de Lavinia Postolache, in varsta de 21 de ani, studenta in anul doi la New York Film Academy si care a declarat ca isi doreste sa devina o regizoare de succes. Printre pasiunile ei se numara calatoriile, arta fotografica, tenisul, jocul de sah si moda.

Concursul Miss World, de origine britanica, a carui prima editie a fost organizata in 1951 sub titlul de „Concursul Bikini”, reprezinta o alternativa fata de competitia americana Miss Universe, organizata de Donald Trump, castigata in august 2010 de reprezentanta Mexicului, Jimena Navarrete.

In 1951, suedeza Kiki Hakansson a castigat prima editie a concursului Miss World. In 1986, actrita americana Halle Berry s-a aflat printre finaliste, iar starul de la Bollywood Aishwarya Rai a fost aleasa Miss World in anul 1994.

Pe de alta parte, India si Venezuela au avut, pana acum, cele mai multe castigatoare, cate cinci fiecare.

Istoria acestui concurs a fost uneori marcata de evenimente dureroase. In 2002, concursul Miss World nu a mai putut fi organizat in Nigeria si a fost transferat in Marea Britanie, in urma infruntarilor dintre musulmani si crestini, soldate cu peste 200 de victime. Conflictele au izbucnit dupa ce un cotidian nigerian a publicat un articol in care se afirma ca profetul Mahomed, daca ar fi inca in viata, si-ar alege ca sotie pe una dintre candidatele prezente in finala concursului.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *