Cum repari produsele de machiaj distruse

Fie că ți-ai găsit trusa de machiaj deteriorată în urma unei călătorii cu avionul sau pur și simplu ai scăpat-o pe jos, nu-i cazul să declari stare de alertă și să pornești la cumpărături; iată cum poți repara produsele de machiaj distruse:

Pudra compactă
Ai deschis capacul și ți-ai găsit pudra, fardul, bronzer-ul sau blush-ul mici fărâme? Închide-o la loc ușor, fără mișcări bruște, și fă rost de un bol mic curat, o spatulă dezinfectată și puțin alcool sanitar. Pune bucățile de fard în bol, picură, alcool cât să se formeze o pastă groasă, ușor de modelat, apoi pune amestecul în recipientul original, presând ușor cu o linguriță și apoi netezește suprafața cu un cuțit. Lasă pudriera deschisă peste noapte (alege un loc ferit de umezeală), pentru ca alcoolul să se evapore, iar mâine vei putea încerca noua ta pudră… veche.

Fondul de ten
Nici n-ai ajuns la jumătatea sticlei de fond de ten și deja s-a uscat au și-a schimbat consistența, afectând și rezultatul final. Poate ești tentată să adaugi cremă hidratantă, însă ai șanse mari ca fondul de ten să ajungă în pori, odată cu crema. Cel mai bine ar fi să adaugi apă de trandafiri și glicerină (același număr de picături din fiecare) dacă fondul de ten este pe bază de apă. Dacă ai un fond de ten cu ulei, redu cantitatea de glicerină, ca să nu-l faci și mai grad decât este deja.

Mascara
Deși e bine să o schimbă cam o dată la trei luni, o mascara de calitate poate ține și mai mult. Totuși, atunci când introducem brusc și repetat peria, în încercarea de a colecta mai mult produs, se formează bule de aer care usucă formula. Multe dintre noi am încercat trucul cu apa (total greșit), care a dus, inevitabil, la distrugerea totală a produsului. Deci, nu dilua mascara cu apă, se va strica; poți să o faci mai cremoasă adăugând câteva picături de Visine, sau încearcă să ții flaconul o jumătate de oră în apă caldă. Poți face la fel și cu tușul de pleoape.

Rujul stick
Cine n-a pus măcar o dată capacul rujului în timp ce acesta se înălța semeț? Sau cine n-a rupt unul doar prin simpla aplicare (când e foarte cald afară, acesta este mai moale și se rupe ușor)? Și mai era și preferatul tău… Scoate cu o spatulă tot rujul pune-l într-un borcănel mic (cele din sticlă, rămase după terminarea fardului cremă pentru pleoape sunt senzaționale) și presează bine. Apoi folosește uscătorul de păr la cea mai înaltă temperatură și ține-l aproape de gura borcanului, până ce formula se topește și se auto-netezește. Lasă-l câteva minute la temperatura camerei, apoi bagă-l la frigider și folosește o pensulă pentru buze atunci când îl aplici.

Citește și: Cum îți aplici mai bine fondul de ten

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise