Remedii pentru varfuri despicate

By  | 

Cum e posibil? Deși ai grijă de părul tău, te confrunți cu varfuri despicate.

„Gândește-te la cuticulă – stratul extern al firului de păr – ca la țiglele de pe acoperiș,” propune Randy Schueller, chimist cosmetic și cofondator Beauty Brains. Orice factor dăunător șubrezește protecția părului, expunând și săpând către cortexul intern, separând astfel firul de păr.

Proteina este cheia! 

„Țiglele” pe care le pierzi sunt în mare măsură cheratină. Așadar, orice poate infuza proteină înapoi în firul de păr ajută enorm la reconsolidarea sa.

La fel și protecția termică!

Aceasta te poate scuti masiv de pagube, chiar pe termen lung. E musai să folosești un produs de genul, mai ales dacă vrei să scurtezi timpii de coafat prin creșterea temperaturii.

Nu le ignora

În timp, vârfurile despicate avansează în sus pe firul de păr, forțându-te să tai mai mult decât ai fi vrut să scurtezi din păr. Un scurtat regulat de vârfuri (odată la șase-opt săptămâni) ține daunele sub control.

Brunetele știu mai bine

Capetele despicate se deschid la culoare, arătând ca niște mici puncte albe, mult mai vizibile pe părul închis la culoare, remarcă Schueller.

Adevărul despre tratamente

Produsele care se adresează vârfurilor despicate pot remedia problema doar pe termen scurt, sigilându-le doar temporar. Deci tot tăierea regulată este soluția salvatoare. Dar acestea pot fi folosite cu succes pentru a preveni bifurcarea capetelor.

Iată câteva remedii pentru varfuri despicate:

„Lipici” pentru vârfuri

Balsamul fără clătire de la Londa Professional unește instant vârfurile bifurcate, îmbrăcându-le cu un strat hrănitor de mătase și ulei de migdale. Londa Professional Visible Repair Leave-in Ends Balm, 33 lei.

balsam varfuri despicate

Ulei reparator

Părul uscat este mai predispus despicării; hrănește-l din belșug cu un ulei reparator cu proteine din migdale și shea. Douglas Hair Protein Repair 7 Wonders Oil, 63 lei.

Multifuncțional

Cu cât e mai lung părul, cu atât vârfurile sunt mai „vechi”, având nevoie de îngrijire suplimentară. Acest tratament netezește părul aspru, făcându-l mătăsos pe loc. System Professional Repair Perfect Ends, 177 lei.

Profunzime

Asigură hrana optimă părului tău cu o mască ce pătrunde profund fibra capilară, hrănind firul de la rădăcină la vârf. Sebastian Professional Penetraitt Masque, 85 lei.

Peste noapte

Redă sănătatea părului tău de pe-o zi pe alta dormind cu masca de noapte cu shea de la Sephora. Sephora Night Hair Sleeping Mask, 20 lei.

Balsamul minune

Părul are nevoie de antioxidanți, exact ca pielea; oferă-i un tratament hrănitor aproape miraculos pe bază de goji. Wella Invigo Nutri Enrich Wonder Balm, 49 lei.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *