Remedii pentru tenul patat

Ce este pigmentarea?

Pigmentul (denumit si melanina) este culoarea pielii noastre. Uneori, aceasta este produsa in concentratii mari, generand pete inchise. Aceasta hiper-pigmentare este frecventa in randul femeilor care se expun mai mult la soare.

De asemenea, unele medicamente, sarcina si, nu in ultimul rand, factorul genetic, servesc drept cauze, iar in timp, si cicatricile se pot transforma in pete intunecate.

Cum o poti evita sau trata?

Cel mai bun mod de a te tine la adapost de pigmentarea cauzata de soare e sa folosesti mereu lotiuni cu factor de protectie. Chiar daca nu e insorit afara, piele tot este expusa razelor ultraviolete.

Pentru a uniformiza nuanta pielii, va trebui ca in ritualul zilnic de ingrijire sa folosesti produse cu ingrediente precum vitamina C, lemn-dulce, extract de Rhammus californica (coffeberry), vitamina A sau idebenone.

In tratarea hiper-pigmentarii este importanta exfolierea celulelor moarte, pentru a obtine un ten luminos. In plus, mastile regulate si terapiile cu microace, cu laser sau lumina intens pulsata fac minuni.

Ce produse folosesti?

In afara tratamentelor anti-pete, cauta creme in caror denumire se regasesc cuvinte precum lightening, whitening, brightening, perfector sau care contin antioxidanti (extract de coffeberry sau idebenone).

Folosirea zilnica a antioxidantilor, inclusiv in alimentatie, chiar ajuta la uniformizarea nuantei pielii.

Produse recomandate:

  • No7 Protect & Perfect beauty serum, 73,90 lei (contine antioxidanti, vitamina C si A derivat)
  • Olay Complete care night antioxidant, 23 lei
  • Avon Anew Clinical Luminosity Pro brightening serum, 90 lei
  • Elmiplant Skin defence crema contra petelor (SPF 15) 18,80 lei
  • Estee Lauder DayWear Advanced Multi-protection antioxidant lotion, 253 lei
  • Sophyto Marine peptide brightening serum cu vitaminele A si C, 95 lei

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.